Enschede

Geen Stadsherberg dit jaar: ‘We laten het gevoel op een andere manier leven’

Normaal gesproken is de Enschedese Stadsherberg beschikbaar voor iedereen in de stad. Dit jaar mag er helaas niemand naartoe. Dat beseften ook de organisatoren en komen nu met een speciale film.

De dagen voor kerst toveren de organisatoren de burgerzaal in het stadhuis om tot Stadsherberg. “We hebben nog heel even gekeken of er toch iets mogelijk is”, aldus projectleider Audry Hoemakers. “Maar we kunnen niet samen zijn, het zingen met koren kan niet. Hier staat de Stadsherberg juist voor.”

Warm gevoel

Hoemakers vindt het ontzettend jammer. Met name omdat de Stadsherberg altijd een ontmoetingsplek voor iedereen uit de stad is. “Het warme en gezellige gevoel krijgen we dit jaar niet in de Stadsherberg. Maar we proberen het gevoel met onze film te laten leven.”

Bekende elementen

In de film willen de organisatoren van de Stadsherberg bekende elementen terug laten komen. “Paula Krom geeft een van haar bekende workshops, we hebben muziek en een spreker die in de burgerzaal aanwezig is om alles aan elkaar te praten”, legt Hoemakers uit.

Zelfs het bekende soepverhaal komt terug. “Roelof van Soep Met Ballen levert elk jaar de soep. Dit jaar gaat hij op een andere plek zijn soep koken en we gaan hem volgen.”

Het filmpje is straks voor iedereen beschikbaar. Hoemakers geeft aan dat er op dit moment nog wordt gekeken op welke platforms mensen naar de video kunnen kijken.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.