Verkeer
Stuur appje
Zoek

Attractiepark De Waarbeek gedupeerd door inbraak en vandalisme: voor tienduizenden euro's schade aangericht

20240107 attractiepark de waarbeek inbraak schade 2
Schade in Attractiepark De Waarbeek door inbraak en vandalisme
Beeld: De Waarbeek

Een onaangename verrassing bij Attractiepark De Waarbeek in Hengelo: zondagavond is er ingebroken bij het park door vermoedelijk twee jonge daders. Daarbij zijn grote vernielingen aangericht en is een groot aantal attracties beschadigd geraakt. De schade loopt in de tienduizenden euro’s.

Daders op beeld

Kevin Moespot, eigenaar van het attractiepark, trof het park maandag in naar eigen zeggen 'verschrikkelijke staat' aan. Zo is het spookhuis overhoop gehaald en is met een golfkarretje overal tegenaan gereden, vertelt hij: "Ornamenten van de attracties zijn daarbij beschadigd geraakt. Veel andere losstaande zaken in het park zijn vernield of omver gegooid, zoals een popcornautomaat."

Op camerabeelden is te zien dat twee jongemannen van vermoedelijk tussen de 16 en 20 jaar het park betreden en opzettelijk materialen vernielen en gebouwen beschadigen. Het duo staat goed herkenbaar op beeld. "Wij hebben dit alles op camerabeeld en vragen de betreffende personen om zich te melden bij de politie. Indien dit niet gebeurt, zullen wij de camerabeelden vrij gaan geven." Het attractiepark heeft inmiddels aangifte gedaan.

Klap

Moespot heeft de grootste klap inmiddels al verwerkt. Hij reageert een paar dagen na het voorval laconiek op het voorval. "Ik ben iemand van het glas half vol en niet van half leeg. Het is nu eenmaal gebeurd en er is niks meer aan te veranderen."

Het attractiepark is in deze periode van het jaar druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Zo wordt er onderhoud gedaan en geschilderd. Daarom liggen veel attracties deels uit elkaar. De eigenaar van het park zegt zich liever te richten op leukere zaken ,zoals het nieuwe seizoen, waarin De Waarbeek zijn honderdjarig bestaan viert.

“Wij hebben dit alles op camerabeeld en vragen de betreffende personen om zich te melden bij de politie. Indien dit niet gebeurt zullen wij de camerabeelden vrij gaan geven.”

Schade

De schade door de inbraak en het vandalisme is groot. Het is lastig te zeggen om hoeveel geld het gaat, maar de eigenaar van het attractiepark schat zelf dat het in de tienduizenden euro's loopt. Zo kost het laten vervangen van een nieuw autootje van een attractie al duizenden euro's. "Veel kleinere dingen, waarvan je denkt dat het wel meevalt, kosten vaak ook enorm veel geld, zoals het laten repareren van de ornamenten van de attracties." De vernielingen kosten Moespot hoe dan ook veel geld: "We kunnen dit waarschijnlijk niet op de daders verhalen, als die worden gepakt. Het is dan vast een gevalletje van een kale kip kun je niet plukken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.