Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente ook in oefenwedstrijd te sterk voor PEC Zwolle

FC Twente heeft donderdagmiddag achter gesloten deuren in een oefenwedstrijd gewonnen van PEC Zwolle. Het werd 3-0 door doelpunten van Daan Rots (2x) en Thijs van Leeuwen.

Daan Rots Emiel Muijderman
Daan Rots was twee keer trefzeker © Emiel Muijderman

Wisselspelers

Twee weken geleden troffen beide ploegen elkaar ook al in de Eredivisie. En ook toen was FC Twente te sterk (5-1). Het verschil met die wedstrijd is dat er aan Twentse kant nu vooral wisselspelers aan de aftrap verschenen. Bij tegenstander PEC Zwolle speelden meer basisspelers mee. De 3-0 eindstand was al bij rust bereikt en de doelpunten kwamen op naam van Daan Rots (twee keer, waarvan één keer uit een strafschop) en Thijs van Leeuwen, die afgelopen zaterdag nog trefzeker was in de wedstrijd tegen ADO.

Interlandperiode

FC Twente oefent dit seizoen vaker tijdens interlandperiodes. Op die manier krijgen de spelers die in de competitie minder minuten maken speeltijd. Tot dusver is er tijdens iedere interlandbreak een oefenduel gespeeld. Volgende week zondag hervat FC Twente de competitie met een thuiswedstrijd tegen PSV.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.