Verkeer
Stuur appje
Zoek

Erepenning voor 100-jarige Hengelose tennisclub; van boerenkool naar LED-verlichting

240423 tennisclub ANJA VD HAM
Bas Diepenmaat werd dinsdag in het stadhuis verblijd met de zilveren Erepenning van de stad. Burgemeester Schelberg reikte hem uit aan de voorzitter van de tennisclub.
Beeld: gemeente hengelo

De Hengelose Tennis Club, de voorloper van Tennisclub ’t Weusthag, werd op 23 april 1923 opgericht door de heren De Klerk en De Keijzer. Laatstgenoemde was de eerste voorzitter. De huidige voorzitter, Bas Diepenmaat, werd dinsdag 23 april in het stadhuis verblijd met de zilveren Erepenning van de stad, een kleinood dat steevast wordt uitgereikt aan verenigingen bij jubilea van 50, 75 en 100 jaar.

In de beginjaren van de club werd er gespeeld op een gehuurde baan gelegen in het buitengebied van Hengelo. Geregeld moest tussen de boerenkool of een ander gewas worden gezocht naar de afgedwaalde ballen. Na één jaar had de club 39 leden. De contributie bedroeg een tientje per jaar. De club huurde de baan voor een bedrag van 125 gulden per jaar.

Badhuisstraat

Op 15 april 1933 werden twee eigen asfaltbanen met een clubhuis aan de Badhuisstraat in Tuindorp 't Lansink in gebruik genomen. De grond was van Stork. Na de oorlog volgde een enorme opleving en een snelle stijging van het ledental. Echter, meer dan 140 leden kon de club niet kwijt op het complex bij de Tuindorpvijver. Er werd dus uitgekeken naar een plek met meer ruimte.

icon_main_info_white_glyph

Acht banen met LED-verlichting

Anno 2024 is T.C. ‘t Weusthag een actieve vereniging, waar sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Met acht goed onderhouden all-weather-banen met LED-verlichting, een riant en deels overdekt terras en een gezellig clubhuis. Ruim 600 leden telt de club.

In 1965 verhuisde de tennisclub naar de huidige locatie aan de Van Alphenstraat. In 1987 werd de naam veranderd in Tennisclub ’t Weusthag, naar de nieuwe locatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.