Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose Jen Tang timmert aan de weg als modeontwerpster en opent eigen atelier

Als kleuter vond de twintigjarige Jen Tang uit Almelo het al fascinerend om de kleren van haar moeder en zusje te verknippen. De Almelose is nu druk bezig met een carrière als modeontwerpster en opende onlangs haar modeatelier Jen Fashion, vertelde ze in de uitzending van 1Twente Vandaag.

De modeontwerpster kwam niet met lege handen naar de studio van 1Twente. “Ik ontwerp voornamelijk kleding voor gala’s of bijzondere gelegenheden”, vertelt Jen enthousiast als ze meerdere ontwerpen laat zien aan presentatoren Niels en Julian. “Maar als klanten in mijn atelier komen ontwerp ik ook kleding naar hun wens.” Van kinds af aan wist Jen al wat ze later wilde worden. “Ik keek vroeger filmpjes op YouTube over hoe je kleding ontwerpt. Dan pakte ik oude kleren van mijn moeder of zusje en ging ik hiermee aan de slag.”

Eindcollectie

Momenteel is Jen student op het ROC van Twente en volgt ze een modeopleiding. Met een eindcollectie op de planning is de modeontwerpster druk bezig met het ontwerpen en maken van verschillende kledingstukken. “Deze collectie staat in het teken van het thema zee. Dit is voor mij een grote inspiratiebron, omdat je er zoveel dingen kunt ontdekken.” Jen hoopt hiermee de opleiding succesvol af te ronden aan het eind van het schooljaar.

NK Skills

Tussen al het ontwerpen door heeft Jen afgelopen maand de derde plek weten te bemachtigen op het NK Skills voor de categorie ‘Specialist mode- en maatkleding’. “Eerst deed ik mee met een kwalificatieronde binnen het ROC van Twente zelf. Vervolgens ging ik door naar de finale waar ik tegen andere scholen uit Nederlands moest strijden.”

Doel

Als Jen de vraag krijgt wat haar doel is voor in de toekomst dan is het antwoord duidelijk. “Een modeshow in Nederland organiseren met mijn eigen werk. Daarnaast focus is mij op ArtEZ, een kunstopleiding die ik wil volgen in Arnhem. Maar eerst afstuderen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.