Twente

Brandweercommandant Stephan Wevers krijgt onderscheiding van minister Grapperhaus

Commandant van de Twentse brandweer Stephan Wevers is woensdagmiddag geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding van Minister Ferd Grapperhaus, die op werkbezoek was in Twente.

Stephanwevers VRT
Wevers kreeg de onderscheiding tijdens het werkbezoek van Grapperhaus aan Twente. © Veiligheidsregio Twente

Onderscheiding

Wevers kreeg de onderscheiding in het stadhuis van Hengelo opgespeld. Minister Grapperhaus roemt de brandweerofficier voor zijn jarenlange inzet: “Je hart staat al meer dan dertig jaar in vuur en vlam voor de brandweer. Jij staat én gaat voor de brandweer. Bedankt voor alles wat je voor de brandweer in Nederland en onze veiligheid hebt gedaan”, zei de minister in zijn speech. “Dit kwam voor mij als een grote verrassing. Het is een hele eer dat ik in bijzijn van mijn gezin en directe collega’s deze onderscheiding heb gekregen”, aldus de brandweerman. Wevers is sinds 2010 commandant van Brandweer Twente.

Dertig jaar bij de brandweer

De in Enschede geboren Wevers werkt al dertig jaar bij de brandweer. De brandweerman is onder andere commandant geweest in Hengelo, Enschede en was tot afgelopen oktober voorzitter van Brandweer Nederland. In zijn loopbaan heeft hij onder andere de vuurwerkramp in Enschede meegemaakt.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.