Verkeer
Stuur appje
Zoek

Doek valt voor middelbare school in Hengelo: kinderen moeten nieuwe school zoeken

Google street view school pvo hengelo
De Hengelose locatie van Scholen voor Persoonlijk Voortgezet Onderwijs (PvO, ook wel genaamd Mezquita College) moet de deuren sluiten, omdat het te weinig leerlingen heeft.
Beeld: Google Streetview

Het doek is definitief gevallen voor de middelbare school Pvo in Hengelo. Gesprekken om tot een fusie of samenwerking te komen met een andere school hebben tot niets geleid en dus gaan de deuren van de school deze zomer definitief dicht.

De Hengelose locatie van Scholen voor Persoonlijk Voortgezet Onderwijs (PvO, ook wel genaamd Mezquita College) moet de deuren sluiten, omdat het te weinig leerlingen heeft. Op de school zitten 120 kinderen. Omdat er ook geen aanwas van het aantal leerlingen verwacht wordt, heeft de schoolleiding de keuze gemaakt de stekker eruit te trekken. Hoewel de medezeggenschapsraad officieel nog advies moet uitbrengen, lijkt sluiting onvermijdelijk.

“Dit is niet wat jullie in gedachten hadden, toen jullie voor Pvo Hengelo kozen, dat realiseren we ons.”

Ouders van de leerlingen zijn afgelopen week op de hoogte gebracht van de sluiting. Interim-schoolleider Jeroen de Ruiter laat in een brief aan de ouders weten 'dat er alles aan gedaan is om voortzetting van Pvo Hengelo in welke vorm dan ook mogelijk te maken'. "Vanuit de schoolleiding is er vrijwel dagelijks aan gewerkt en onze inspanningen waren hierop gericht. Dit is een teleurstelling voor ons allen: leerlingen, ouders, medewerkers, schoolleiding en bestuur."

icon_main_info_white_glyph

Kleine klassen

Pvo biedt een onderwijsvorm met kleine klassen van rond de zestien leerlingen. Ook krijgen scholieren langere tijd één vak. Ouders vrezen nu dat hun kinderen problemen zullen hebben met het instromen bij bijvoorbeeld scholengemeenschap OSG, dat niet deze onderwijsvorm aanbiedt. Onder de paraplu van scholengemeenschap OSG vallen Montessori College Twente, Bataafs Lyceum, ‘t Genseler en CT Stork College.

De school gaat per 1 augustus dicht. In de brief benadrukt De Ruiter dat ouders worden geholpen bij het vinden van een nieuwe school voor hun kind. "Dit is niet wat jullie in gedachten hadden, toen jullie voor Pvo Hengelo kozen, dat realiseren we ons."

Google street view school pvo hengelo
Lees ook
Onzekerheid over toekomst middelbare school Pvo Hengelo: ‘In gesprek met ander schoolbestuur’

Alle leerlingen krijgen een uitnodiging van OSG Hengelo, Scholengroep Carmel Hengelo en het Assink Lyceum (Haaksbergen) om volgend jaar naar een van die scholen te gaan. "Deze scholen verwelkomen jullie graag. Wij zullen zorgen voor een goede overdracht. Eén ding is zeker: onderwijs is gegarandeerd."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.