Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose horecaondernemer Ten Brummelhuis koopt horecaplint Lange Wemen: 'Hier komen twee prachtige zaken'

De Hengelose horecaondernemer George ten Brummelhuis gaat investeren in de nieuwe horecawand Lange Wemen. Ten Brummelhuis en gebiedsontwikkelaar VanWonen hebben woensdag de handtekeningen gezet. In de horecawand komen 'twee unieke horecaformules', aldus de gemeente Hengelo. Wethouder Gerard Gerrits was donderdag 21 maart te gast in 1Twente Vandaag om over deze mijlpaal te praten.

Ten Brummelhuis is al jaren de trotse eigenaar van café De Appel aan de Nieuwstraat en sinds enige tijd ook van De Appel 2.0 aan de Pastoriestraat. Hij kan nog niks vertellen over de invulling van z'n nieuwe aankoop, maar verzekert 1Twente dat het iets moois gaat worden. "Over een maand komt er duidelijkheid."

Boven de horecazaken komen 39 energiezuinige huurappartementen, waarvan 31 sociale huurappartementen en 8 middenhuur appartementen. Ontwikkelaar VanWonen heeft deze appartementen onlangs verkocht aan woningcorporatie Welbions.

“Prachtig dat de Hengelose horecaondernemer George ten Brummelhuis hiermee z'n nek uitsteekt.”

Gerard Gerrits, wethouder binnenstad, is enthousiast over het feit dat er nu eindelijk schot in de zaak zit. Zo'n vijf jaar geleden was hij het die de gemeenteraad vroeg om deze zichtlocatie, desnoods met verlies, aan te kopen en deze kans te geven. “Ik ben ontzettend blij met weer een stap in de steeds mooier wordende binnenstad. Met de start van de bouw van de horecawand gaat een langgekoesterde wens in vervulling. En prachtig dat de Hengelose horecaondernemer George ten Brummelhuis hiermee z'n nek uitsteekt”, vertelt hij woensdagavond in de raadsvergadering.

Lees verder onder de afbeelding.


240321 Impressie horecawand Lange Wemen Hengelo Van Wonen
Boven de horecazaken komen 39 energiezuinige huurappartementen, waarvan 31 sociale huurappartementen en 8 middenhuur appartementen.
Beeld: VanWonen

De horecawand maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Lange Wemen. In Lange Wemen maakt het oude winkelcentrum Thiemsbrug in de toekomst plaats voor een nieuwe woonwijk, een nieuw winkelcentrum met appartementen en ondergronds parkeren. In totaal komen in Lange Wemen 250 tot 300 woningen en 4.000 m2 aan commerciële ruimte.

Horecawand voor situatie mei 2023 1twente
Lees ook
Horecawand komt er dan eindelijk: Hengelo draagt bij sociale huurwoningen

Opening gepland in oktober 2025

Het gebouw is ontworpen door Koschuch Architects en voortgekomen uit de karakteristieken van de wederopbouwarchitectuur van Hengelo. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend. Bouwbedrijf Trebbe is van plan om over ongeveer twee maanden met de bouw te starten. Directeur Jeroen Gietema: “Ik ben er trots op dat Trebbe haar steentje mag bijdragen. Ik woon zelf in Hengelo, dus is het extra leuk om te zien hoe deze stad nog mooier wordt.“

Ten Brummelhuis verwacht dat in oktober 2025 de twee horecazaken de deuren zullen openen.

240321 Ondertekening horecaplint Lange Wemen foto gemeente Hengelo
De betrokken partijen na de ondertekening van de contracten. Vierde van links George ten Brummelhuis.
Beeld: Gemeente Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.