Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose weekendtips: trouwbeurs en stadswandeling

Stock prins bernhardplantsoen hengelo
Beeld: 1Twente

Dit weekend zijn er weer allerlei activiteiten te ontdekken in Hengelo. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen bij een stadswandeling door Hengelo en voor aanstaande bruidsparen is er een trouwbeurs hij het Wapen van Hengelo. Wij hebben alle activiteiten van dit weekend op een rijtje gezet.

‘Ik trouw met jou’ trouwbeurs

Bij Wapen van Hengelo wordt een onvergetelijk evenement gehouden voor stelletjes die binnenkort het ja-woord gaan geven. Laat je inspireren door lokale en regionale bruiloftsondernemers. Alles wat je voor de mooiste dag van je leven nodig bent, kun je hier vinden. Bruidsmode Lisa organiseert meerdere modeshows met prachtige bruidsjurken en trouwpakken. Het evenement wordt aankomende zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur in het Wapen van Hengelo gehouden. Je kunt je aanmelden via de website. De toegang is gratis.

Stadswandeling Museum Hengelo

Op zondag wordt er een stadswandeling door Hengelo georganiseerd. Een stadswandeling is de ideale manier om de geschiedenis van de stad te ontdekken. De wandeling begint bij Museum Hengelo aan de Beekstraat 51 en loopt via het vernieuwde marktplein door de Europatunnel naar het Industrieplein. Je kan diverse historische punten van Hengelo bekijken, bijvoorbeeld Het Wapen van Hengelo (het oude Vereenigingsgebouw van Stork), de oude MTS, Metropool en het monument ter nagedachtenis aan de April-Meistaking 1943. Over al deze bezienswaardigheden worden verhalen verteld. Terug in het museum zijn er volop mogelijkheden om na te praten bij de koffie. De prijs is 5 euro (donateurs 2,50 euro), jongeren t/m 18 jaar gratis. De wandeling begint om 14.00 uur.

Dubbel Fanfare Concert

Het Twents Fanfare Orkest geeft samen met Fanfare Orkest Wilhelmina Almelo een concert in de Franciscuskerk. Op het programma staan muziekstukken als De Gaastmar, Hallelujah, Ministerie van Fanfare en Sometimes I feel like a motherless child. Het Twents Fanfare Orkest bestaat uit mensen van verschillende leeftijdsgroepen. Ze hebben een breed repertoire en voeren de mooiste composities uit, stukken uit musicals en films en hedendaagse popmuziek. De entree is gratis maar een vrije gift wordt gewaardeerd. Het concert begint aankomende zondag om 14.30 uur.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.