Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuw KFC-filiaal op Woonboulevard Almelo officieel geopend: ‘De eerste dag vloog voorbij’

20240312 KFC Almelo
Beeld: Bo Bruinink

Ze hebben er even op moeten wachten, maar gisteren kon het personeel van de nieuwe Kentucky Fried Chicken-locatie op het Woonboulevard Almelo eindelijk hun gasten verwelkomen. Na het openen van de deuren werden de eerste kipburgers besteld en kreeg het restaurant al veel positieve reacties terug.

In februari 2023 werd bekend dat de oude plek van The Oriënt Express op het Woonboulevard plek maakte voor een nieuw en groter pand waar de KFC zich zou vestigen. Na een aantal maanden vertraging ging het restaurant op 11 maart officieel open.

Opening

“De eerste dag vloog voorbij”, vertelt Kemal Sari, filiaalleider van KFC Almelo. Voornamelijk scholieren kwamen binnen om een verse burger, bucket, patat of milkshake te bestellen. “Volgens mij heeft het bij iedereen goed gesmaakt. We kregen al veel positieve reacties binnen van de gasten. Dit was fijn om te horen.”

Personeel

Voor te weinig personeel hoefde het restaurant niet te vrezen. “In Almelo hebben we nu zestig werknemers”, geeft Sari aan. “KFC kent een groot personeelsbestand. Daarnaast stonden er meerdere vacatures op de algemene website, dus zodoende kwamen we al snel aan personeel.” Daarnaast is een goede voorbereiding het halve werk. “Voordat we open gingen hebben alle medewerkers een training gevolgd bij andere KFC-filialen, zodat iedereen voldoende was ingewerkt.”

Duurzamer

De KFC biedt binnen 64 zitplaatsen en op het terras maar liefst 48 plaatsen. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid en is het restaurant voorzien van een drive-thru. Het pand is niet alleen groter geworden, maar ook duurzamer. Het KFC-restaurant is nu uitgerust met een slim koelbeheer, witte dakbedekking, optimale isolatie en voorzien van geïnstalleerde zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat het gebouw minder energie verbruikt dan er ter plaatse wordt opgewekt.

icon_main_info_white_glyph

KFC Almelo

Van maandag tot en met zondag is KFC Almelo geopend van 11.00 uur tot 23.00 uur op de Woonboulevard.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.