Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gratis Almelose spekpannenkoek tijdens Nationale Pannenkoekendag

Diane Paalman
Bezoeker Diane Paalman geniet van haar pannenkoek 'naturel'
Beeld: N.Ikon

Een spekpannenkoek, naturel of een met worst en kaas; de vrijwilligers bakten er de hele ochtend vrolijk op los. En aan gasten geen gebrek. In het Huis van Katoen en Nu is Nationale Pannenkoekendag een groot succes. ”Zeven pakken meel zijn er al door.”

Complete maaltijd

De geur van pannenkoeken heeft het ontmoetingscafé annex expositieruimte aan de Almelose Markt deze vrijdagochtend geheel in z’n greep. Kopje koffie er bij en de maaltijd is compleet. ”Smaakt goed”, luidt de conclusie van Diane Paalman, bekend als de supervrijwilligster van Almelo en fanatiek lid van zwemvereniging De Veene. ”Ik las dat hier Nationale Pannenkoekdag is. Een pannenkoek gaat er altijd in hoor.”

Pannenkoekendag
De dames bakken er lustig op los
Beeld: N.Ikon

Gasflessen

Hennie is een van de zeven vrijwilligers die vandaag zijn ingeroosterd en ze kijkt tevreden toe. ”Vorig jaar kwamen er veel minder gasten op af. De mensen weten de pannenkoekendag dit keer beter te vinden.” Coördinator Gerard Hammink moet nog pad omdat de gasflessen van de draagbare branders bijna op zijn. ”Het gaat hard. Maar dat is alleen maar mooi. We hebben echt nieuwe vrijwilligers nodig om het rooster in te vullen. Misschien levert deze dag iets op als bezoekers de gezelligheid hier ervaren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.