Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo kiest Richard Korteland (VVD) als nieuwe burgemeester

Burgemeester Richard Korteland
Beeld: Freddy Schinkel

Richard Korteland wordt de nieuwe burgemeester van Almelo. De 44-jarige geboren Dordtenaar volgt daarmee Arjen Gerritsen op die tegenwoordig Commissaris van de Koningin in Flevoland is.

Korteland is sinds 2016 burgemeester van Meppel en werd maandagavond in een besloten raadsbijeenkomst gekozen uit een eerste en tweede voorkeurskandidaat van de vertrouwenscommissie.

Vertrek

Almelo moest in het najaar van 2023 op zoek naar een nieuwe burgemeester nadat Gerritsen zijn vertrek had aangekondigd. Mirjam van ’t Veld volgde Gerritsen op als waarnemend burgemeester.

Vereerd

De Almelose raad ziet in Korteland ‘de onderscheidende verbinder met lef en de sociaal sterke burgemeester’ die Almelo nodig heeft. De nieuwe burgemeester liet tijdens de aansluitende, openbare raadsvergadering in een live verbinden weten zeer vereerd te zijn met zijn voordracht en er naar uit te kijken om ‘samen aan een nog mooier Almelo te werken’.

Installatie

De aanbeveling gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de ministerraad zal vervolgens een voordracht aan Zijne Majesteit de Koning doen. Die benoemt de burgemeester. Korteland zal op woensdag 19 juni worden geïnstalleerd als burgemeester van Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.