Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

De Ronde van Wierden keert terug tijdens VIRO Criterium Cup Twente

Viro20 Criterium20 Cup20 Twente
Beeld: Twente FM

De Ronde van Wierden keert, onder de naam GP Jos Lammertink, na een lange tijd van afwezigheid terug op de wielerkalender. In de ronde rijden zowel de vrouwen als de mannen voor de VIRO Criterium Cup Twente. In Wierden wordt op 25 mei gereden.

In totaal worden in 2024 acht wielerrondes worden verreden waarbij de vrouwen zeven keer in actie komen, de elite/beloften mannen vijf keer en de amateurs mannen zelfs in alle criteriums.

De Ronde van de Vijver in Hengelo is opnieuw de eerste wedstrijd binnen het klassement, op zaterdag 20 april. Exact een week later staat op Koningsdag de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo gepland. In Wierden wordt op zaterdag 25 mei gekoerst, waarna een dag later de Ten Tusscher Wielerronde van Lonneker is.

In juni volgt de Ronde van Markelo op vrijdag 14 juni. De Jan van Schoot Ronde van Oldenzaal wordt op zondag 23 juni verreden. De Enterse wielerronde is op zaterdag 6 juli gelijk met de Ronde van Twente. De Ronde van Borne is op donderdag 22 augustus de finalewedstrijd.

Winnaars 2023

Jelle Johannink uit Denekamp won in 2023 bij de elite/beloften mannen en Marit Cent uit Goor won bij de vrouwen. Zij hebben in 2024 de stap naar de profs gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.