Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Senioren in Enter bakken pannenkoeken voor jongeren op Nationale Pannenkoekendag

Pannenkoeken
Beeld: De Welle

Hoe spreek je het woord ‘pannenkoek’ uit in het Twente? In Enter horen ze dat ongetwijfeld op 8 maart, als jong en oud samen pannenkoeken gaan bakken en eten en ook nog een dialectquiz doen.

“Op 8 maart is het Nationale Pannenkoekendag, en dan gaan jong en oud pannenkoeken bakken en eten. We hebben daarvoor samenwerking gezocht met ouderenbonden van de gemeente Wierden en het Jongerenwerk van De Welle”, vertelt Sanne Berendijk-Schippers, sociaal werken bij De Welle.

Audiofragment
Nationale Pannenkoekendag bij De Bron in Enter | Sanne Berendijk De Welle
Op 8 maart, tijdens Nationale Pannenkoekendag, bakken de ouderenbonden pannenkoeken in dienstencentrum De Bron in Enter. Ook jongeren zijn van harte welkom om hierbij aan te schuiven.

Dialect versus jongerentaal

“Jongeren en ouderen gaan samen pannenkoeken bakken en pannenkoeken eten. Het is ook de maand van het dialect, dus er komt ook nog en quiz over dialect versus jongerentaal.”

Oma's recept

Het is niet de eerste keer dat jong en oud aan het bakken slaan. “Vorig jaar hebben we dit ook gedaan en toen hebben de jongeren voor de ouderen pannenkoeken gebakken. Nu gaan de senioren pannenkoeken bakken voor de jongeren, volgens oma’s recept. De jongeren gaan dan de quiz voorbereiden.”

Oud en jong

Ouderen en jongeren die op 8 maart mee willen eten, zijn van harte welkom bij dienstencentrum De Bron aan de Dorpsstraat 55 in Enter. Aanvang circa 16.45 uur en de kosten zijn 2,50 euro (per pin te voldoen) per persoon en daarvoor kun je zoveel pannenkoeken eten als je wilt.

Aanmelden

Men dient zich daarvoor wel aan te melden. Jongeren kunnen contact opnemen met Christina Dogan via [email protected].

Ouderen kunnen bellen met De Welle: 0546-571693 of mailen naar: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.