Sport
Voetbal
FC Twente

Drommel opgeroepen voor Oranje

Joël Drommel is door bondscoach Frank de Boer opgeroepen voor het Nederlands elftal. Het is de eerste keer dat de doelman van FC Twente bij het 'grote' Oranje zit. Hij kwam al wel vier keer uit voor Jong Oranje.

Drommel Emiel Muijderman
© Emiel Muijderman

Beloning

Drommel vervangt de geblesseerde Justin Bijlow van Feyenoord die juist zaterdag opgeroepen werd als vervanger van de ook al geblesseerde Jasper Cillessen. Het is een mooie beloning voor de jonge doelman die het seizoen bij FC Twente sterk is begonnen en ook vorig jaar al een goede indruk maakte nadat de club terugkeerde in de Eredivisie.

Jongensdroom

Zelf is hij uiteraard erg blij met de oproep, zo laat hij op de website van de club weten. "Ik kan het nog niet helemaal bevatten. Ik zag Bijlow uitvallen en dan gaat het wel in je achterhoofd zitten, maar je probeert er dan alleen niet te veel aan te denken. Uiteindelijk werd ik gebeld, echt bizar. Hier verlang je naar, dit is een jongensdroom die uitkomt. Het is fantastisch dat dit nu werkelijkheid wordt".

"Ik heb al veel meegemaakt in mijn loopbaan en in het begin veel kritiek gehad, dan is deze bekroning extra mooi. Ik ben er altijd in blijven geloven en ben hard blijven werken. Ik wil ook FC Twente hiervoor bedanken, de spelers, maar ook de supporters. Zoals zij gisteren weer met fakkels ons onthaalden, dat is fijne steun om te hebben."

Drie wedstrijden

Het Nederlands elftal start maandag aan een trainingskamp waarna er woensdag een oefenwedstrijd gespeeld wordt tegen Spanje in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam (20:45 uur). Daarna speelt Oranje twee Nations League-wedstrijden: op zondag 15 november tegen Bosnië-Herzegovina in Amsterdam (18:00 uur) en op woensdag 18 november staat er een uitwedstrijd tegen Polen op het programma. Die wedstrijd begint om 20:45 uur. Tim Krul en Marco Bizot zijn de andere twee doelmannen in de selectie van Oranje.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.