Enschede
Video

Emmertjes soep voor de gezelligheid

Het Huis van Verhalen in Enschede hield tot half maart speciale buurtmaaltijden voor mensen die gezelligheid zoeken en samen willen eten. Corona gooide roet in het eten. Nu brengen vrijwilligers elke maandag emmertjes met soep rond. “Om even om de deur te kijken en te zien hoe het met de mensen is.”

Ontmoeting

Hadassa Meijer van het Huis van Verhalen en haar vrijwilligersorganisatie willen de groep die destijds altijd aan de buurtmaaltijden meedeed, vasthouden. Tot corona kwamen er elke week 55 mensen over de vloer. En dat al 17 jaar lang. “We koken lekker eten. Hoofdgerecht, toetje en kop koffie voor twee euro. En we hadden vooral veel ontmoeting met elkaar.”, beschrijft Hadassa.

Iedereen die het leuk vond, mocht aanschuiven. “Toen moesten we dicht. Onze eerst zorg was om de vrijwilligers bij elkaar te houden. Daarna probeerden lunches te verzorgen, maar ja toen kwamen er weer nieuw maatregelen.”

Nieuwe emmertjes

En nu dan de soepactie. “Om even om de deur te kijken. We doen dit nu drie weken bij de mensen die we konden bereiken. We krijgen terug dat de mensen de gezelligheid en het samenzijn missen.

De soep wordt ’s maandags gemaakt en in nieuwe emmertjes rondgebracht. Als middel voor ontmoeting, zegt Hadassah. Ze wil meer mensen bereiken. “Er zijn vast meer mensen in Enschede-Noord die het fijn vinden als iemand aanbelt.”

Mensen die mee willen doen en graag zo’n emmertje soep willen ontvangen, kunnen zich melden bij het Huis van Verhalen.

Info@huisvanverhalenenschede.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.