Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse studenten roeien 24 uur voor het goede doel: 'Het is jij tegen de machine'

Twaalf Twentse studenten, amper slaap en 24 uur roeien om geld in te zamelen voor de stichting Twente tegen Kanker. Het klinkt als een dodemansrit, maar de leden van de Enschedese vereniging 'Twentstudent' hebben het overleefd. Ze zamelden van woensdag op donderdag meer dan 7.000 euro in met hun prestatie op een roeimachine die ze in een klein zaaltje bij de vereniging Euros hebben geplaatst.

Het idee ontstond toen de leden van de vereniging Twentstudent iets moesten verzinnen om hun lustrumjaar mee te vieren. "We kwamen toen uit bij 24 uur roeien. Daarna moesten we een stichting zoeken waarvoor we geld wilden ophalen. Dat werd Twente tegen Kanker", aldus Tristan Van Haaren van de studentenvereniging.

Op het droge

De studenten voerden hun activiteit uit op een trainingsapparaat dat gebruikt wordt door de Drienelose roeivereniging Euros. "Het is dan jij tegen de machine”" aldus 'Twentstudent' Boris Feldbrugge. De complete 24 uur zijn live uitgezonden op een digitaal kanaal van Twitch zodat iedereen kon meegenieten van dit avontuur.

Grootse finale

Het begon in een zaaltje waar ze met enkele mensen de techniek aan het testen waren. "We zijn best gespannen. Je weet niet echt wat je kunt verwachten", zegt Boris Feldbrugge. "Je kunt hier onmogelijk voor trainen."

20240301 Roeien Twentstudent
Beeld: 1Twente

Bij het naderen van de 'finish' was de serene rust en spanning totaal verdwenen. De dreunende technomuziek en zo’n 50 schreeuwende studenten verzorgden het slotakkoord van de roeiuitdaging. Nadat de klok zeven uur sloeg en de uitdaging voltooid was, nam de euforie het over. "Het is niet normaal wat we met deze jongens hebben gedaan", zegt een blije Van Haaren.

Twente tegen Kanker

De stichting Twente tegen Kanker zet zich in om patiënten van de ziekte een extraatje te geven. Dat is in de vorm van een leuke dag of een andere activiteit. "We zijn ongelofelijk blij dat de jongens dit voor elkaar hebben gekregen. We hebben de livestream vaak bekeken en vinden dit geweldig , zegt de woordvoerder van de stichting bij de ontvangst van het bedrag.

De pagina blijft nog enkele dagen open om nog enkele donaties binnen te kunnen krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.