Hengelo

Dit jaar waardering op afstand voor Hengelose mantelzorgers

Geen fysieke bijeenkomst, geen optredens ter ontspanning of een gezamenlijk buffet voor de mantelzorgers op de Dag van de Mantelzorg in Hengelo dit jaar. De coronamaatregelen laten het niet toe. Bovendien vinden de organisatoren gemeente Hengelo, JMZ Go en Wijkracht de gezondheid van de inwoners te belangrijk om die in gevaar te brengen.

Help 2402778 1280
De inzet van mantelzorgers is in deze bizarre tijd nog meer dan anders ontzettend belangrijk en waardevol. © Sabine van Erp via Pixabay

Geen dagopvang, geen dagactiviteiten

Tegelijkertijd is de inzet van mantelzorgers in deze bizarre tijd nog meer dan anders ontzettend belangrijk en waardevol, vertelt Gaby Drees van Wijkracht: "De druk nam de afgelopen tijd voor veel mantelzorgers sterk toe. Onder meer omdat dagactiviteiten en dagopvang stil werden gelegd."

Daarom wordt er op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg wel degelijk stilgestaan bij de mantelzorger: "De mantelzorgers die bij ons bekend zijn, ontvangen dinsdag 10 november een attentie per post. Daarnaast uiten de organisaties hun waardering en bedanken zij alle Hengelose mantelzorgers met een paginagrootte advertentie in het Hengelo's Weekblad.

icon_main_quote_red_glyph

"De druk nam de afgelopen tijd voor veel mantelzorgers sterk toe, omdat dagactiviteiten en dagopvang stil werden gelegd."

Gaby Drees

'Van je afpraten kan helpen'

In de advertentie nodigen zij mantelzorgers uit om ook tijd en aandacht aan zichzelf te schenken. Drees: "Van je afpraten kan veel mantelzorgers helpen. De ervaren mantelzorgconsulenten van Wijkracht zitten voor de mantelzorgers klaar. Voor een gesprek, een luisterend oor, informatie, advies en ondersteuning waar mogelijk."

Door de coronamaatregelen zijn de gesprekken telefonisch of waar gewenst via beeldbellen. Mantelzorgers kunnen bellen met 088 945 57 22, een mail sturen naar info@wijkracht.nl of het contactformulier invullen op de website www.wijkrachthengelo.nl.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.