Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bouw van nieuwe studentflats in Enschedese binnenstad van start: parkeerplaats verdwijnt

het Pakhuiskwartier
Het nieuwbouwplan het Pakhuiskwartier. Met vooraan de nieuwe studentenflat.
Beeld: Gemeente Enschede

De voorbereidingen van de bouw van een studentenflat aan de Molenstraat starten maandag 26 februari. De huidige parkeerplaats zal daardoor verdwijnen en is vanaf maandag 26 februari buiten gebruik. Stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT) bouwt er in totaal 125 nieuwe appartementen, onder de naam Pakhuiskwartier.

De appartementen worden speciaal voor jongeren gebouwd. Het wordt een mix tussen groepswoningen, studio's en appartementen. Het project is onderdeel van het nieuwbouwplan CentrumKwadraat. De studentenflat is enkele jaren geleden al aangekondigd, maar het is naar schatting in 2025 voltooid.

Verlies en aanwinst

Bestaande gebouwen en plekken worden gesloopt in het proces van de verbouwing. Het appartementencomplex aan de Molenstraat dat 84 woningen telt wordt op termijn gesloopt. Dit zal pas gebeuren als het nieuwe gebouw is gerealiseerd, zodat de bewoners over kunnen. De SJHT neemt ook zijn intrek in de nieuwe studentenflat als deze er is.

De overige 26 appartementen worden op de hoek van de Molenstraat en de Oldenzaalsestraat gerealiseerd. In de rest van het braakliggende gebied is er, verdeeld over meerdere bouwblokken, ruimte voor 90 woningen, deels grondgebonden, in zowel de koopsector als vrije huur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.