Verkeer
Stuur appje
Zoek

UPDATE: Speurtocht naar inbreker in Enschede leidt naar man die nog gevangenisstraf heeft openstaan

240216 zoekactie 2 NU DB
De politie kreeg bij de zoektocht die volgde ondersteuning van een politiehelikopter en een speurhond (foto).
Beeld: dennis bakker / news united

De politiehelikopter die vrijdagavond boven het Enschedese havengebied vloog, is ingezet vanwege de zoektocht naar een verdachte van een woninginbraak. De man is nog altijd voortvluchtig, maar tijdens de zoektocht heeft de politie wel een man aangehouden die nog een gevangenisstraf had openstaan. Dat meldt de politie zaterdagochtend.

Op vrijdagavond kreeg de politie rond acht uur een melding van een woninginbraak in de Toekomststraat in Twekkelerveld. De verdachte had inmiddels al de benen genomen richting het havengebied. Agenten gingen met meerdere eenheden op zoek naar de man.

Toen de verdachte de politie zag, ging hij er vandoor. Hij is over een hek met prikkeldraad geklommen en over het spoor weggerend. De politie heeft vervolgens de omgeving afgezet.

Lees verder onder de afbeelding.


240216 zoekactie NU DB
Agenten gingen na de melding met meerdere eenheden op zoek naar de man.
Beeld: Dennis bakker / news united

Vreemde wending

De politie kreeg bij de zoektocht die volgde ondersteuning van een politiehelikopter en een speurhond. Uiteindelijk werd de verdachte niet aangetroffen.

Wél werd met behulp van een warmtebeeldcamera een andere man aangetroffen in een voertuig op een afgesloten terrein. Deze bleek nog 90 dagen gevangenisstraf open te hebben staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.