Verkeer
Stuur appje
Zoek

Weekend in Hengelo: Mineralenbeurs en kindermusical in de schouwburg

Mineralen pixabay stock
Beeld: Pixabay

Dit weekend staat er weer verschillende activiteiten op de planning, voor de edelsteenliefhebber is er de mineralenbeurs en voor kunstliefhebbers is er Stations of the Cross. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Mineralenbeurs

Mineralenbeurs Mineralogica wordt aankomende zaterdag en zondag gehouden bij Van der Valk Hotel Hengelo. Deze speciaalbeurs voor mineralen, fossielen, kristallen en edelstenen zal met internationale standhouders het hele weekend van 10.00 tot 17.00 uur geopend zijn voor publiek. Het is een geweldig uitje voor jong en oud. Entree voor volwassenen is vijf euro en voor kinderen tot en met tien jaar is entree 2,50 euro.

Stations of the Cross

Kunstroute Stations of the Cross leidt je langs veertien kunstwerken gebaseerd op de kruiswegstaties over het lijden en sterven van Jezus. De opening vindt plaats op zaterdag 17 februari om 12.00 uur in de Waterstaatskerk. De kunstroute is met medewerking van oud-burgemeester Frank Kerckhaert, voormalig directeur Museum Hilversum Stef van Breugel, en muziektheaterperformer Rosa Berman tot stand gekomen.

Fien & Teun de Musical

Voor kinderen is er dit weekend Fien & Teun de Musical in de schouwburg. Boerinnetje Fien en boertje Teun organiseren ze samen met hun dierenvriendjes een verrassing voor Boer Berends, want die is jarig. De voorstelling is aankomende zondag om 11.00 uur. Kaarten kosten 22,75 euro en zijn te bestellen via de website van Schouwburg Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.