Verkeer
Stuur appje
Zoek

Weekend in Hengelo: feestelijk vermaak op vrijdag en veel natuur op zondag

Nacht van hengelo centrum hengelo Hengelo Promotie
Vrijdagavond vanaf 20 uur klinkt er muziek in de binnenstad tijdens de Nacht van Hengelo.
Beeld: Hengelo Promotie

Een mix van activiteiten op het gebied van natuur, cultuur en volksvermaak dit weekend in Hengelo. Vrijdag is er de Nacht van Hengelo en op zondag de Slootjesdag, de Weustdag en muziek op Cultuurpodium Houtmaat.

Nacht van Hengelo - Vrijdagavond vanaf 20 uur klinkt er muziek in de binnenstad tijdens de Nacht van Hengelo. Een paar namen? Op het Appelplein speelt de Stevie Wonder Tribute band, op het Lambertusplein staan de bands ACHTUNG en zanger Danilo Kuiters en aan de aan de Langestraat draaien DJ's Mr Belt en Wezol. Vanaf 20.00 uur en de toegang is gratis.

Slootjesdag - Op zondag 9 juni verzorgt IVN Hengelo de jaarlijkse Slootjesdag. Van 12.00 tot 16.00 is de Heemtuin Weusthag hiervoor geopend voor bezoekers. Kinderen krijgen de kans om onder begeleiding met schepnetjes op ontdekkingstocht te gaan naar de diverse diertjes die in en rond de sloot leven. Toegang gratis.

Weustdag - De Slootjesdag maakt deel uit van de Weustdag. De hele middag kan er meegedaan worden aan uitdagende en rustgevende activiteiten. Er is een stormbaan, kinderen kunnen marshmallows roosteren en stokpaardrijden en er wordt een turndemonstratie verzorgd. In de Biologische Moestuin kun je een inspiratiesessie volgen. De toegang is gratis.

Cultuurpodium Houtmaat - Ietsje verderop treden tijdens Cultuurpodium Houtmaat de band VPS KEK en Trapped op. Tussen mei en september vinden er elke zondagmiddag optredens plaats op deze prachtige locatie, van 14.30 tot 17.00 uur.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/...;

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.