Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose evenementenagenda een tentfeest rijker: vier dagen muziek voor alle smaken

20240216 lentefeesten almelo
Beeld: Almelose Lentefeesten

Almelo maakt kennis met een nieuw festival: De Almelose Lentefeesten. Volgens initiatiefnemers Remon Ezendam en Thomas van Achteren miste de stad een tentfeest. Zij sloegen de handen ineen en zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen van het lentefestival.

“Tentfeesten in omliggende dorpen zijn al een groot succes”, vertelt Romee Jonker. Zij is medeorganisator en houdt zich bezig met de marketing en communicatie van het feest. “De initiatiefnemers verhuurden al eerder licht en geluid in de evenementenbranche en zijn zodoende op het idee gekomen om zelf een grootschalig tentfeest te organiseren, met succes.”

Back to the tribute

Het lentefeest trapt de donderdag af met een tribute-avond. “Tijdens deze avond gaan we terug in de tijd. Met het optreden van A-Fever, een ABBA tributeband, moet dat zeker goedkomen”, vertelt Jonker enthousiast. De band is ook bekend van het tv-programma ‘The Tribute – Battle of te Bands’ en speelt momenteel in uitverkochte zalen en festivals zoals Paaspop en Zwarte Cross.

Vroeg feesten en lang slapen

Eerder beginnen en op tijd naar bed. De vrijdagavond begint om 19.30 uur en gaat door tot 00.00 uur. “Zo hebben de bezoekers een leuke avond, gaan ze op tijd naar bed en is iedereen de volgende dag fit.” Tijdens deze avond komen er verschillende muziekgenres voorbij zoals disco, pop, reggae, rock, happy en hiphop. De gevarieerde nummers worden gemixt en gedraaid door DJ Bob Rossig en MC KlaasVaak.

Hollandse avond

De zaterdagavond staat in het teken van Nederlandstalige hits. Raymon Hermans, Marlous Oosting, Tinus Hoekstra, Maikel Dokter, Dirk Meeldijk en Rein Merscha nemen allemaal plaats op het podium tijdens de Hollandse avond. “De entree voor de zaterdagavond is gratis” kondigt Jonker aan. “Dit doen wij, zodat mensen die weinig te besteden hebben ook kunnen genieten van een gezellige avond uit.”

Kids Fun Day

Ook aan de kinderen is gedacht tijdens de lentefeesten. Op de zondag staat een springkussen klaar, kunnen de kinderen suikerspinnen halen en zijn er verschillende spelletjes te vinden op het terrein.

icon_main_info_white_glyph

Almelose Lentefeesten

De Almelose Lentefeesten begint donderdag 21 maart en duurt tot en met 24 maart op het Rembrandtveld. Tickets voor het tentfeest zijn te verkrijgen via www.almeloselentefeesten.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.