Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Aanvraag mogelijk voor bijdrage uit het Jeugd Sport- en Cultuurfonds Wierden voor jeugd tot 18 jaar

Sport zwemmende kinderen
Beeld: Twente FM

Inwoners van de gemeente Wierden kunnen vanaf 15 februari 2024 een aanvraag indienen voor het Jeugd Sport- en Cultuurfonds Wierden.

Het Jeugd Sport- en Cultuurfonds Wierden is een initiatief van de gemeente Wierden met als doel alle kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan sport-, kunst- of cultuuractiviteiten, ongeacht de financiële situatie van hun huishouden. Het fonds is bedoeld om de persoonlijke ontwikkeling van de jeugd te stimuleren en de jongeren gelijke kansen te bieden.

Jaarlijkse bijdrage

Het fonds voorziet in een maximale jaarlijkse bijdrage van 600,- euro per kind, verdeeld in 300,- euro voor sport en 300,- euro voor cultuur.
Deze financiële ondersteuning wordt rechtstreeks overgemaakt naar de desbetreffende vereniging of instelling voor sport en cultuur, waardoor het specifiek bedoeld is voor contributie, lesgeld en eventuele huur van materialen.

Aanvragen vanaf 15 februari

Aanvragen voor het Jeugd Sport- en Cultuurfonds Wierden kunnen worden ingediend via het aanvraagformulier dat beschikbaar is op www.wierden.nl/jeugd-sport-en-cultuurfonds-wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.