Verkeer
Stuur appje
Zoek

Geen ruimte voor terras Heerlijk Hengelo, culinair evenement moet jaar overslaan

Heerlijkhengelostill
Beeld: 1Twente

Een van jaarlijks meest bezochte evenementen van Hengelo gaat in augustus niet door. De organisatie van Heerlijk Hengelo slaagt er niet in om een geschikte locatie te vinden voor het culinaire festijn dat normaal plaatsvindt op het Burgemeester Jansenplein. Op dat plein wordt gebouwd, waardoor er geen ruimte is voor het houden van een groot evenement.

Heerlijk Hengelo 2024 stond al in de agenda voor eind augustus, maar daar gaat nu een streep doorheen. Het culinaire evenement moet een jaar overslaan wegens het niet voorhanden zijn van een vervangende locatie nu het Jansenplein als evenemententerrein afvalt. Het bestuur van de Stichting Heerlijk Hengelo heeft dit besloten na overleg met ondernemers en de gemeente Hengelo.

Het Burgemeester Jansenplein is voor meer dan de helft afgezet voor de bouw van een appartementencomplex en een horecawand. In de afgelopen jaren kon Heerlijk Hengelo gebruik maken van meer dan 3400m2 op het plein, waarop een vierkante opstelling van horecastands gerealiseerd kon worden mét een Heerlijk Hengelo-terras in het midden.

Dit jaar is slechts 1400 m2 beschikbaar in ‘lengte-vorm’, dat volgens de organisatie de voorwaarde van een gezellig terras onmogelijk maakt.

Geen 'nazomergevoel'

Voorzitter Sjoerd Brok van Heerlijk Hengelo zegt het ‘heel jammer te vinden’ dat één van meest gewaardeerde evenementen van de stad deze zomer niet doorgaat. "De sfeer, de smaak, de gezelligheid en vooral het ‘nazomer-reünie-gevoel’ van Heerlijk Hengelo is uniek en dat gaan we echt missen."

Organisator Mark Pastoor heeft met de gemeente en het bestuur van Heerlijk Hengelo gekeken naar andere pleinen in het centrum, maar vond geen goed alternatief. "We hebben alle pleinen en terreinen bekeken, berekend en getoetst aan de uitgangspunten, maar helaas kan geen enkele locatie het Jansenplein vervangen.

"Over een vervolg in 2025 is nog geen overleg geweest met de gemeente Hengelo. Dat staat pas gepland in het najaar van 2024. Dan is ook het plein klaar en is wellicht meer duidelijk of er nog toekomst is voor een culinair evenement op die plek.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.