Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bestuurder veroorzaakt ravage bij ongeval in Enschede en belandt in ziekenhuis

240211 ongeluk enschede DB NU
Links de bus van de onfortuinlijke bestuurder. De ravage als gevolg van het ongeval is groot: het hekwerk is over een lengte van zo’n tien meter vernield en een geparkeerde bedrijfsbus (rechts) raakte beschadigd.
Beeld: Dennis Bakker / News United

Een automobilist heeft zondagmorgen, mogelijk onder invloed, een enorme ravage veroorzaakt op en langs de Usselerrondweg in Enschede.

Omstreeks acht uur vloog de bestuurder met zijn bestelbus van de weg op de Usselerrondweg. De bestelbus reed op dat moment in de richting van de Haaksbergerstraat.

Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur, vloog naar links, over het fietspad, door een hekwerk van een bedrijf om uiteindelijk met een harde klap tegen een boom tot stilstand te komen.

De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een vermoeden van rijden onder invloed, dat nog bevestigd moet worden door bloedonderzoek.

Ravage

De ravage als gevolg van het ongeval is groot: het hekwerk is over een lengte van zo’n tien meter vernield en een geparkeerde bedrijfsbus raakte beschadigd door een rondvliegend deel van het hekwerk.

De bestelbus raakte total loss en is afgesleept door een bergingsbedrijf. Het wegdek moet worden gereinigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.