Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Colin Kok nieuwe fractievoorzitter Progressief Wierden: 'Nu meer dan ooit linkse progressieve geluid laten horen'

Slagers-Bekhuis en Kok
Slagers-Bekhuis draagt de hamer over
Beeld: Progressief Wierden

Colin Kok is sinds januari 2024 de nieuwe fractievoorzitter van Progressief Wierden. Hij nam het stokje over van Roselien Slagers-Bekhuis.

Slagers-Bekhuis zit al 16 jaar in de gemeenteraad van Wierden voor Progressief Wierden. De laatste 6 jaar als fractievoorzitter met een onderbreking van 16 maanden omdat ze toen wethouder was.

Goed moment

“Waar blijft de tijd? Ik weet nog niet wat ik bij de volgende verkiezingen ga doen, maar in ieder geval lijkt het me een goed moment om het fractievoorzitterschap over te dragen. Ik ben het nog steeds niet zat in de raad en heb heel veel geleerd. Mannen versleten naast me: Egbert Wessels, Sander Salakory, Herman Minkjan en last but not least Bert Klaas. Mijn mentor die me in het begin vaak tot kalmte moest manen, maar daarna alle ruimte gaf om te doen wat we vonden dat het nodig was”, vertelt ze.

“Mijn hart lag en ligt bij de zorg en dat wat tegenwoordig zo mooi ‘bestaanszekerheid’ heet”

Bezuinigingsspook

Meestal was ze woordvoerder op sociaal domein, maar ook onderwerpen als bouwplannen, begrotingen voor zonneparken, asbest, afval en meer kwamen voorbij. “Maar mijn hart lag en ligt bij de zorg en dat wat tegenwoordig zo mooi ‘bestaanszekerheid’ heet. Als partij hebben we daar veel aan bijgedragen en daar zijn we trots op. Maar we zijn er nog niet. De jeugdzorg en ouderenzorg vragen om aandacht, juist nu het bezuinigingsspook op de loer ligt”, aldus Slagers-Bekhuis.

Vertrouwen

Colin Kok gaat de rol van fractievoorzitter vervullen. “Ik heb er vertrouwen in dat het hem gaat lukken”, zegt de scheidende fractievoorzitter.

“Het fractievoorzitterschap is ook een enorme uitdaging, waar ik veel zin in heb”

Politiek actief

Colin Kok is sinds januari 2024 fractievoorzitter. Kok is ongeveer 8 jaar actief in politiek: lokaal, provinciaal en landelijk en nu weer lokaal. De laatste 2 jaar is hij raadslid. “Met veel plezier en gedrevenheid”, zegt hij. “De afgelopen 2 jaar heb ik veel geleerd van Roselien. Ze is een encyclopedie van de gemeente Wierden. Heb je een vraag? Dan weet Roselien het antwoord.”

Audiofragment
Roselien Slagers-Bekhuis draagt stokje over aan Colin Kok (Progressief Wierden)
Colin Kok is sinds januari 2024 de nieuwe fractievoorzitter van Progressief Wierden. Hij nam de hamer over van Roselien Slagers-Bekhuis.

Progressief geluid

“Het is een grote eer om Progressief Wierden als fractievoorzitter te mogen leiden. Ik dank Roselien en de fractie voor het vertrouwen. Het fractievoorzitterschap is ook een enorme uitdaging, waar ik veel zin in heb. Ik geloof dat we nu nog meer dan ooit ons linkse progressieve geluid moeten laten horen.”

Op zoek naar medestanders

De nieuwe fractievoorzitter zoekt medestanders. “Het is tijd voor mijn en andere generaties om ook van zich te laten horen. Met het aantal stemmen bij de afgelopen verkiezingen en de geschiedenis van Progressief Wierden in het achterhoofd ben ik op zoek naar die grote groep progressieve linkse politici in de dop. De komende 2 jaar gaan we hiermee aan de slag tot aan de nieuwe verkiezingen. Als fractievoorzitter ga ik graag door bij de volgende verkiezingen en zal alles op alles zetten voor een mooi resultaat.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.