Hengelo

Ondernemers investeren samen in bloeiende binnenstad

De Hengelose ondernemers kunnen nog anderhalve week stemmen op verlenging van de BIZ in Hengelo. Met de BIZ, wat staat voor 'BedrijvenInvesteringsZone', investeren ondernemers gezamenlijk in de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de binnenstad onder leiding van Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH).

People 2569234 1280
Peter Bebseler beseft dat juist in deze tijden elk dubbeltje omgedraaid moet worden. Toch hoopt hij dat iedereen inziet dat alleen solidariteit het centrum er straks weer bovenop kan helpen. © StockSnap from Pixabay

Nacht van Hengelo en sinterklaasintocht

Met deze verlenging van de BIZ streeft de SCH ernaar om samen met binnenstadondernemers, vastgoedeigenaren, Hengelo Promotie, Koninklijke Horeca Nederland (KNH), INretail en de gemeente Hengelo te werken aan projecten om de vitaliteit van de Hengelose binnenstad te versterken.

Peter Bebseler, voorzitter van de SCH: "Door investeringen uit de BIZ zijn in voorgaande jaren mooie resultaten geboekt. Het aanstellen van de centrummanager, Rob Berkhout, is daarvan een goed voorbeeld. Maar ook bijdrages aan diverse activiteiten en sfeeracties van ondernemers, zoals livemuziek op straat, sfeerverlichting, de jaarlijkse ijsbaan en de zomer- en paasactie. Ook wordt er jaarlijks een bijdrage geleverd aan de organisatie van evenementen, zoals de Nacht van Hengelo, de Sinterklaasintocht, korenfestival Amusing en het Modespektakel."

Afgebakend gebied

De BedrijvenInvesteringsZone is een afgebakend gebied in het centrum van Hengelo, waarbinnen ondernemers en/of de eigenaren samen investeren. In 2011 is in de binnenstad voor het eerst een BIZ ingesteld. Mogelijk krijgt Hengelo nu een derde verlenging, wat uniek is Nederland. Dit jaar loopt de huidige overeenkomst af. De SCH wil graag doorgaan en daarom een nieuwe BIZ oprichten voor de periode 2021-2025. Bebseler: "Samen met de ondernemers heeft de SCH een ondernemersplan opgesteld, gebaseerd op het gezamenlijk actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad uit 2017."

'Gezamenlijk investeren is essentieel'

De SCH ziet dat het gezamenlijk investeren van essentieel belang is om de aantrekkelijkheid en het economisch functioneren van het Hengelose centrum te versterken: "Deze samenwerking zorgt ervoor dat het aantrekkelijk blijft voor ondernemers om zich te vestigen in de binnenstad én bezoekers graag terug blijven komen. Een goede samenwerking met alle binnenstadspartners is van cruciaal belang. Juist in tijden van corona. Deze crisis heeft veel impact op ondernemers. Juist nu zijn investeringen noodzakelijk, maar die kun je alleen doen met een goede samenwerking. Ik doe dan ook een dringend verzoek aan alle centrumondernemers om voor de BIZ te stemmen."

Bebseler en co zijn een campagne gestart om twijfelende ondernemers over de streep te trekken. Dit doen ze onder meer door ambassadeurs in te zetten: "Dit zijn ondernemers die dit verhaal van harte ondersteunen en hopelijk weten zij de rest er ook warm voor te krijgen."

icon_main_quote_red_glyph

'Door investeringen uit de BIZ zijn in voorgaande jaren mooie resultaten geboekt'

Peter Bebseler

Kosten: jaarlijks tussen de 250 en 1.300 euro

Deelname aan de BIZ kost ondernemers met een klein pandje 250 euro per jaar en dat loopt op tot bijna 1.300 euro voor ondernemers met panden met een WOZ-waarde boven de 1 miljoen. Als er geen prijskaartje aan zou hangen, zou ongetwijfeld iedereen 'ja' zeggen en Bebseler beseft dat juist in deze tijden elk dubbeltje omgedraaid moet worden. Toch hoopt hij dat iedereen inziet dat alleen solidariteit het centrum er straks weer bovenop kan helpen.

Op dinsdag 17 november wordt de uitslag bekendgemaakt


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.