Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose invalidensportclub mag tot einde van het jaar in sporthal blijven

Foto sporthal gertsstraat isvh
De Invaliden Sportvereniging Hengelo (ISVH) mag tot 31 december gebruikmaken van de sportzaal aan de Gerststraat.
Beeld: Invaliden Sport Vereniging Hengelo

De Invaliden Sportvereniging Hengelo (ISVH) mag tot 31 december gebruikmaken van de sportzaal aan de Gerststraat. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders op raadsvragen van PvdA-raadslid Nicolien Boekhoudt. Wat er daarna met de sporthal gebeurt, is nog niet bekend.

De ISVH zou aanvankelijk tot juli gebruik mogen maken van de sporthal, maar de sporters mogen daar nu door dit besluit een half jaar langer blijven. De club heeft tot eind januari in onzekerheid gezeten en kon daardoor geen sportwedstrijden plannen voor de nabije toekomst.

Nu er meer duidelijkheid is, heeft de vereniging iets meer ademruimte, maar de onzekerheid over de toekomst blijft. "Op 28 maart hebben wij met een delegatie een gesprek met de wethouder", zegt bestuurslid Albert Visscher.

Alternatieve locatie

Wat er ná 31 december gebeurt met de sporthal weet de gemeente niet. Dat hangt allemaal af van de plannen die er zijn voor het gebied. “Wij zijn bereid om mee te denken over een alternatieve locatie zonder garantie op huisvesting”, zegt het college.

Gebieds- en Accommodatievoorzieningen Plan

De gemeente Hengelo gaat nog onderzoeken wat te doen met het oude schoolgebouw en de bijbehorende sportzaal. Er wordt een inventarisatie gemaakt van alle sport- en beweegfaciliteiten in de gemeente. Dit wordt ook wel het Gebieds- en Accommodatievoorzieningen Plan (GAP) genoemd. "Het GAP schetst een perspectief voor alle sport-, beweeg- en speelvoorzieningen in de gemeente Hengelo met een doorkijk van twintig jaar", zegt de gemeente in een reactie.

Rolstoelbasketbal Still 1 Twente ISVH
Lees ook
Mogen leden Hengelose invalidensportclub in 'hun' sportzaal blijven sporten? PvdA wil duidelijkheid van wethouder

Dit jaar onderzoekt de gemeente het huidige aanbod van sport- en beweegfaciliteiten, de huidige vraag voor sportplekken en wat dat in de toekomst zal zijn. Wanneer het onderzoek klaar moet zijn, is niet bekend. De resultaten worden aan de gemeenteraad gepresenteerd.

'Communicatie verloopt prima'

PvdA-raadslid Nicolien Boekhoudt wilde van het college weten waarom de communicatie met de vereniging zo stroef verloopt. Die mening deelt het stadsbestuur niet: “Het college is van mening dat de communicatie met ISVH en andere gebruikers goed is. Het college begrijpt dat de huidige situatie niet wenselijk is en gaat de gebruikers zo snel als mogelijk informeren over de inzet van deze accommodatie.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.