Verkeer
Stuur appje
Zoek

Mogen leden Hengelose invalidensportclub in 'hun' sportzaal blijven sporten? PvdA wil duidelijkheid van wethouder

Rolstoelbasketbal Still 1 Twente ISVH
Sporters van ISVH in actie in de sportzaal aan de Gerststraat
Beeld: 1Twente / ISVH

Invaliden Sport Vereniging Hengelo (ISVH) zit nog steeds in onzekerheid over of de vereniging na juli nog gebruik kan maken van de sportzaal aan de Gerststraat in Hengelo. De eigenaar van de sportzaal, de gemeente Hengelo, is nog niet met een eventueel alternatief gekomen voor de vereniging. In december zijn er wel werkzaamheden uitgevoerd aan de sportzaal. PvdA-raadslid Nicolien Boekhoudt wil snel duidelijkheid over het lot van ISVH.

Tot 19 juli

De sportvereniging mag tot 19 juli gebruikmaken van de sporthal. Of de vereniging na die tijd de gymzaal nog mag gebruiken is onduidelijk. De vereniging heeft tot dusverre niks vernomen van de gemeente. Aanvankelijk waren er plannen voor een andere bestemming van het voormalige schoolpand. Er is in elk geval nog geen mogelijk alternatief geboden. Dat baart de sportclub voor invaliden zorgen: “Het geeft een ontzettend onzeker gevoel”, zegt bestuurslid Albert Visscher.

Werkzaamheden

Wat ook vraagtekens oproept zijn de werkzaamheden die afgelopen december zijn uitgevoerd in de sporthal: “Er zijn nieuwe vloeren aangelegd en de belijning is opnieuw gedaan. Ook zijn de lampen vervangen”, zegt Visscher. Of dit betekent dat de sportvereniging mag blijven, is hem niet duidelijk.

Ook PvdA-raadslid Nicolien Boekhoudt vindt het verwarrend dat er wél werkzaamheden zijn uitgevoerd aan de sporthal, maar dat er niks is gecommuniceerd. Zij heeft schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder: “Je zou denken dat wanneer er werkzaamheden worden uitgevoerd, dat er dan ook al plannen zijn gemaakt voor de sporthal.” Maar volgens het raadslid is dat niet duidelijk gecommuniceerd naar de vereniging.

ISVH Rolstoelbasketbal
Lees ook
Doemscenario ISV Hengelo afgewend: vereniging kan tot zomer 2024 op huidige locatie blijven

Verbetering communicatie

De PvdA-fractie wil ook weten wat het college van burgemeester en wethouders doet om de communicatie te verbeteren met verenigingen. “We horen wel vaker dat de communicatie tussen de gemeente en verenigingen niet altijd goed loopt.” Volgens het raadslid hebben sommige verenigingen het gevoel dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Onzekerheden

Door die onzekerheid is het voor de vereniging niet mogelijk om toekomstplannen te maken. Het plannen van wedstrijden na juli is lastig, omdat wedstrijden aan een locatie verbonden moeten zijn. Het was de afgelopen jaren toch al niet makkelijk, gezien de botte bijl die corona heet: in de jaren dat het virus rondwaarde, daalde het totaal aantal leden van 200 naar 88.

Gerststraat

De sportvereniging maakt al een aantal jaar gebruik van de gymzaal van de voormalige basisschool 't Heem, die in 2014 failliet ging. De gemeente Hengelo wil een andere invulling geven aan het schoolcomplex aan Gertstraat. "Verder denken we als gemeente mee over mogelijke alternatieve locaties voor de ISVH, als dat ná 19 juli nog aan de orde is”, sprak wethouder Claudio Bruggink vorig jaar tijdens de raadsvergadering.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.