Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Carla Evers (BBB) uit Hezingen genomineerd voor Vrouw in de Media Award

Carla Evers2
Carla Evers
Beeld: Twente FM

Het publiek kan vanaf vandaag, 1 februari 2024, stemmen op één van de 10 Overijsselse genomineerden voor de Vrouw in de Media Award. Eén van de kandidaten is Carla Evers uit Hezingen.

Genomineerden zijn vrouwelijke rolmodellen die regelmatig in de media komen, vertelt Janneke van Heugten, een van de organisatoren van de verkiezing. Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd op radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Audiofragment
Carla Evers uit Hezingen genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2023 | Janneke van Heugten
Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd op radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Tot en met 14 februari kan er op de genomineerden per provincie gestemd worden op vrouwindemedia.nl

Expertise

Van Heugten: “Het gaat om vrouwen die vanuit hun beroep en hun expertise in de media zijn geweest. Dat kunnen ondernemers zijn, het kan een jurist, een auteur, een fractievoorzitter, een sporter zijn. We vinden het heel fijn dat die achtergrond verschillend is. Het gaat erom dat die persoon in 2023 regelmatig in de media is geweest, op een goede manier.” Van de 10 genomineerden komen er 4 uit Deventer, 4 uit Zwolle, één uit Hezingen en één uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. De namen zijn te vinden op www.vrouwindemedia.nl

Top 3

De genomineerden zijn per provincie bij de provinciale jury aangedragen door redacteuren, presentatoren en verslaggevers. “Daaruit is een shortlist gekomen en daar kunnen mensen nu op stemmen tot en met 14 februari. De jury kijkt welke vrouwen de Top 3 vormen en beslist wie er wint van die drie.”

Jury

De jury voor Overijssel bestaat uit Harmke Oudenampsen, eigenaar mediabureau Zakelijk in Beeld en juryvoorzitter, videotrainer en oud-NOS journalist, Chantal Everaardt, camjo-verslaggever nieuws en tv presentatrice RTV Oost, Mariëtte Cellarius, eindredacteur en verslaggever bij De Twentsche Courant Tubantia en Jet Mok, chef nieuws De Stentor.

Award

De vrouw die de provinciale award wint, gaat door voor de landelijke titel. Die wordt op 8 maart in Beeld en Geluid wordt de landelijk award uitgereikt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.