Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese zuidwijk krijgt nog dit jaar 45 nieuwe sociale huurwoningen

Ai vogelvlucht nieuwbouw broekheurnering De Woonplaats
Beeld: De Woonplaats

Woningcorporatie De Woonplaats gaat in Stroinkslanden-zuid 45 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. De woningen worden gebouwd langs de Broekheurne-ring. Het terrein, dat een tijdelijk parkje was, wordt momenteel gereed gemaakt voor de bouw van de woningen.

Deze zomer zijn de eerste woningen al te zien. Dit komt omdat de woningen in een fabriek worden voorbereid, waarna ze naar Enschede-zuid zullen gaan. Eind 2024 wordt verwacht dat alle 45 woningen klaar zijn.

Duurzaam

De woningen worden duurzaam en gasloos opgeleverd met o.a. zonnepanelen, warmtepompen en hoogwaardige isolatie. Het project in Enschede-zuid zal twee type woningen kennen. Dertig van deze woningen zijn voor één- tot tweepersoons huishoudens en vijftien woningen voor gezinnen. In de buurt wordt veel aandacht besteed aan groen. Ook worden er wadi’s aangelegd, zodat het regenwater weg kan stromen.

  • Ai nieuwbouw broekheurnering2 De Woonplaats
    Twee type woningen moeten eind 2024 opgeleverd worden door De Woonplaats
    Beeld: De Woonplaats
  • Ai nieuwbouw broekheurnering De Woonplaats
    Twee type woningen moeten eind 2024 opgeleverd worden door De Woonplaats
    Beeld: De Woonplaats

Loting

De woningen worden op basis van loting verdeeld via WoningHuren.nl. De sociale huurwoningen krijgen een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. De huurprijzen verschillen per type woning, maar zullen tussen de 650 en 880 euro zitten. De toekomstige huurders worden betrokken bij de inrichting, zodat de woning afgestemd kan worden op persoonlijke wensen. Er kan zelf gekozen worden voor bijvoorbeeld de kleur van de keuken, badkamer en het toilet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.