Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente krijgt 30.000 euro van De Vriendenkring om coronatests te bekostigen

FC Twente heeft vrijdag een cheque van 30.000 euro gekregen van supportersvereniging De Vriendenkring. Het bedrag is bedoeld om een deel van de vele coronatests die de ploeg dit seizoen af moet nemen, te bekostigen. De totale kosten daarvan kunnen wel oplopen tot een ton.

Een delegatie van de oudste supportersvereniging die de club rijk is, overhandigde vrijdag bij het trainingsveld symbolisch een cheque aan hoofdtrainer Ron Jans. Die vindt het een geweldig gebaar: "Dit geeft maar weer aan hoe gek de supporters zijn met FC Twente."

Cheque Vriendenkring foto FC Twente
Een delegatie van De Vriendenkring overhandigde de cheque vrijdag aan hoofdtrainer Ron Jans
Beeld: FC Twente

Lucas Fransen, voorzitter van De Vriendenkring legt uit waarom de supportersvereniging tot dit initiatief is overgegaan. "De club is dit jaar 100.000 euro kwijt aan coronatesten, dus hebben we gedacht om eenderde deel van de contributiegelden van dit jaar over te maken aan dit goede doel. Zo helpen we de staf en de spelers."

De vereniging heeft met een reden een bestemming aan het bedrag verbonden. "Als we het zomaar overmaken aan de club weet je niet wat ze met het geld doen. En we vinden het heel belangrijk dat wij en onze leden weten waar het geld naartoe gaat."

Jacintha Blom Ernst Bergboer
Lees ook
WAK: laten zien dat amateurkunst leeft
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.