Verkeer
Stuur appje
Zoek

Noordik Lyceum uit Almelo wint NK debatteren voor scholen

Noordik Lyceum wint NK debatteren Noordik Lyceum
Beeld: Het Noordik Lyceum

Het Almelose Noordik Lyceum heeft het NK debatteren gewonnen. De competitie werd zaterdag gehouden in Utrecht. Op hun weg naar de finale wisten ze het Haarlemmermeer Lyceum, Utrechts Stedelijk Gymnasium en het Johan de Witt Gymnasium uit Dordrecht te verslaan. Maandag vindt de huldiging plaats op het Noordik Lyceum in Almelo.

Het Noordik Lyceum uit Almelo heeft zich via een voorronde geplaatst voor het studententoernooi. Tijdens de wedstrijd wordt er gejureerd op verschillen criteria. Denk aan presentatie, mondelinge vaardigeden en kritisch denken. De leerlingen wisten vandaag pas wat de standpunten waren die ze tijdens de wedstrijd moesten verdedigen.

NK Debaterren

Het NK wordt al sinds 1998 georganiseerd en is hét landelijke debattoernooi voor havo- en vwo-leerlingen. Na drie landelijke voorrondes mochten 28 scholen het tegen elkaar opnemen in Utrecht.

1Twente Vandaag debat

Tijdens een eerdere uitzending van 1Twente Vandaag namen de leerlingen van het Noordik Lyceum het op tegen College Zuid uit Enschede. Dat debat terugkijken kan hier.

20231101 item03 Debatteren voor scholieren 00 01 08 00 Still001
Lees ook
Twentse scholieren bereiden zich voor op NK Debatteren
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.