Verkeer
Stuur appje
Zoek

De 'beste van Lonneker' gekroond tijdens drukbezocht ONK pokertoernooi

In de jongerensociëteit In Lonneker heeft vrijdagavond een drukbezocht pokertoernooi plaatsgevonden. Meer dan tachtig deelnemers namen plaats achter de tien tafels tijdens een voorronde van het ONK poker. Jos Meuwszen mag zich de 'beste van Lonneker' noemen en kwalificeert zich voor de landelijke wedstrijd. Mocht Meuwszen daar goed spelen kan hij geselecteerd worden om naar Las Vegas te gaan om daar te gaan spelen in een pokerwedstrijd.

Het toernooi wordt een aantal jaar in Lonneker georganiseerd en is één van de 150 in het land. “Mediavision sponsort deze avond. Voor de rest is het bedoelt dat iedereen langs kan komen en mee kan spelen”, zegt deelnemer en voormalig-winnaar Jack Kok. Voor Kok was de editie van 2024 eentje om sportief snel te vergeten, hij werd 21e. “Toch heb ik een superavond gehad.”

20240120 pokertoernooi onk lonneker still03
Jack werd 21e tijdens het pokertoernooi
Beeld: 1Twente

Laagdrempelig

Om deel te mogen nemen aan het toernooi is simpelweg een inschrijfbedrag nodig van iets boven de tien euro. “We proberen dit bedrag zo laag mogelijk te houden om zo de mensen die minder te besteden hebben ook mee te laten doen”, zegt organisator Johnnie-Jan Eksteen. Eksteen zelf is een bekend gezicht in de pokerwereld. “Naast deze toernooien presenteren speel ik zelf op hoog niveau poker en livestream ik wanneer ik ’s avonds online speel.”

Lees verder onder de afbeelding.


  • Pokertoernooi Lonneker 20240120
    Beeld: 1Twente
  • 20240120 pokertoernooi onk lonneker still05
    Beeld: 1Twente

Beste van Lonneker

De winnaar van het toernooi mag zich een jaar lang ‘De beste van Lonneker’ noemen en een trofee mee naar huis nemen. Voor de eerste verliezer van de avond staat er ook een prijs klaar. De persoon die als eerste zijn pokerchips verloren is krijgt zijn inschrijvingsgeld terug in drankjes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.