Hengelo

Het credo van ridder Harry Rupert: 'Bouwen is een middel, geen doel'

Zijn laatste werkdag als directeur van Welbions zal Harry Rupert zich nog lang heugen. Hij werd door burgemeester Sander Schelberg verrast met het Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege de geldende coronamaatregelen gebeurde dit in klein gezelschap op het kantoor van de wooncorporatie. Uiteraard waren zijn vrouw en kinderen ook van de partij.

Eb201029 welbions harry rupert5
Harry Rupert werd vanmiddag door burgemeester Sander Schelberg verrast met het Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau. © Eric Brinkhorst

Bekende Hengeloër

Harry Rupert (67) kan met recht een bekende Hengeloër genoemd worden. Vanwege zijn functie als directeur/ bestuurder van Welbions, maar ook vanwege zijn vele vrijwillige bestuursfuncties.

Lange staat van dienst

Rupert heeft een jarenlange staat van dienst in het publieke en private domein en in het bijzonder in zijn periode als bestuurder van Welbions, waar hij vanaf 2001 werkzaam is. Rupert is afkomstig van wooncorporatie Ons Belang, waar hij ook bestuurder was. Na de fusie met St. Joseph kwam hij bij Welbions terecht.

'Bouwen is geen doel'

In 2014 werd hij de nieuwe directeur na de fusie van Welbions Hengelo met Woonbeheer Borne. Volgens de mensen waarmee hij werkte, stond Rupert voor zijn zaak: de opgave van de sociale woningbouw in Borne en Hengelo. Wijken moesten in de eerste plaats prettige leefgemeenschappen zijn van huurders en eigenaren. Bouwen, beheren en onderhouden was een middel, géén doel.

icon_main_quote_red_glyph

''Wijken moeten in de eerste plaats prettige leefgemeenschappen zijn van huurders en eigenaren"

Harry Rupert

Vrijwilliger bij Akkuh, Jeugdfonds, Scoren in de Wijk, De Slinger...

Daarnaast was en is Rupert bestuurslid en voorzitter van diverse stichtingen. Zo was hij van 2002 tot 2013 bestuurslid en voorzitter van Kunstcentrum Hengelo, later Kunstcentrum Akkuh. Sinds 2008 is hij voorzitter Jeugdfonds Sport & Cultuur. De doelgroep van het Jeugdfonds bestaat uit kinderenuit huishoudens met lage inkomens, een groep waar hij zich erg betrokken bij voelt. Ook zij moeten kunnen deelnemen aan culturele activiteiten, vindt Rupert. Verder was hij secretaris en bestuurslid van de FBK Games Businessclub en bestuurslid van de Stichting Scoren in de Wijk. Sinds 2014 is hij bestuurslid van De Slinger, de stichting die zich inzet voor de Hengelose samenleving door bedrijven in contact te brengen met maatschappelijke organisaties.

Opvolging bij Welbions

Bij Welbions wordt Rupert opgevolgd door Harro Eppinga. Hij gaat samenwerken met de zittende bestuurder Eric Markvoort.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.