Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Caritas Lumen Christi helpt cliënten Voedselbank warm de koude winter door

Caritas Lumen Christi helpt cliënten Voedselbank warm de koude winter door
Voorzitter Beate Nieuwhuis en bestuurslid en actiecoördinator Annemarie Hulsmeijers van Caritas Lumen Christie overhandigden deze week fleecedekens en warmwaterkruiken voor alle cliënten van de Voedselbank Oost Twente aan voorzitter Bert Huisjes.
Beeld: Voedselbank Oost Twente

Cliënten van de Voedselbank Oost Twente kunnen ‘warm de koude winter door’ dankzij een project van Caritas Lumen Christi. Deze week overhandigde voorzitter Beate Nieuwhuis van Caritas Lumen Christie warme fleecedekens en warmwaterkruiken aan voorzitter Bert Huisjes van de Voedselbank Oost Twente. In totaal worden 835 personen de koude winter door geholpen met het project van Caritas Lumen Christi. Behalve cliënten van de Voedselbank krijgen ook mensen uit Oekraïne in de opvang in De Lutte en Denekamp en een aantal gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken een fleecedeken en warmwaterkruik.

Duurzaamheidsbijdrage Rabobank

Het project van Caritas Lumen Christi is mede mogelijk gemaakt door een duurzaamheidsbijdrage van de Rabobank. Omdat Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat, ondersteunt zij met een eenmalige extra bijdrage van € 125.000 per

Hulp hard nodig

Voorzitter Bert Huisjes van de Voedselbank Oost Twente gaf bij de officiële overhandiging van de fleecedekens en warmwaterkruiken aan dat de Voedselbank graag aan dit soort acties meewerkt. ‘Zo kunnen we met gezamenlijke inspanning voedsel en goederen terecht laten komen op die plekken waar hulp hard nodig is.’ Huisjes dankte namens alle cliënten van de Voedselbank Oost Twente Caritas Lumen Christi en de Rabobank voor de gulle gift.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.