Twente
Sport

'Verbazingwekkend hoe snel Wilco herstelt'

Wilco Kelderman leek eind vorige week op weg de tweede Nederlands Girowinnaar ooit te worden, maar de laatste bergetappe deed hem de das om. Zijn ploeggenoot Jai Hindley en Ineos-renner Tao Geoghegan Hart gingen hem voorbij en na de laatste etappe, de tijdrit op zondag, vond Kelderman zichzelf terug op plek 3. Was hij nou blij met die podiumplek of baalde hij stiekem van het verloren roze? Mathijs Boerrigter uit Goor, die Kelderman als fysiotherapeut anderhalve week van zeer nabij meemaakte, vertelde erover in 1Twente Vandaag.

Teleurstelling

" Op voorhand was de doelstelling met een van onze renners in de top 5 eindigen. Als je dan met twee man op het podium staat in Milaan, is dat natuurlijk geweldig. Toen Wilco echter in het roze kwam en de dag erop al weer uít het roze werd gereden, was er natuurlijk wel enige teleurstelling bij hem en het team. Maar uiteindelijk hebben we zondagavond in Milaan een heel mooi feestje gevierd met elkaar."

Aftakeling

Het was Boerrigters eerste grote ronde als fysiotherapeut. Hij is in dienst bij fysiotherapiepraktijk Fyon met filialen in de wijde regio. Zijn vaste werkplekken zijn Enschede en Ootmarsum. Dan is tien dagen in Italië werken met topsporters wel even andere koek: " Het was inderdaad een bijzondere ervaring. Meest bijzonder vond ik het om te zien dat de renners de laatste week duidelijk minder werden, maar van een echte aftakeling was geen sprake. Het blijkt wel dat die lijven ongekend sterk zijn en ook verbazingwekkend snel weer herstellen van een grote inspanning."

Positieve test

Waar het de laatste dagen nagelbijten was vanwege de klassering van Kelderman en Hindley, een weekje eerder was er de spanning rond de positieve coronatest van ploeggenoot Michael Matthews: " Hij moest naar huis en daarna vond het de organisatie het nodig om ons vrijwel dagelijks te testen. Dan is het wel steeds in spanning wachten op de uitslag."

Begin oktober (zie onder) was Boerrigter ook al te gast bij 1Twente Vandaag om te vertellen over zijn verwachtingen.

Mathijs boerrigter
Mathijs Boerrigter: " Meest bijzonder vond ik het om te zien dat de renners de laatste week duidelijk minder werden, maar van een echte aftakeling was geen sprake." © Ernst Bergboer / 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.