Verkeer
Stuur appje
Zoek

Recordaantal acts vanuit ArtEZ Conservatorium naar Groningen voor Eurosonic Noorderslag

Droom Dit Popacademie Enschede
Beeld: Popacademie Enschede

Dit jaar staan studenten en alumni van het ArtEZ Conservatorium met een recordaantal acts op Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen. 23 acts vanuit de opleidingen Jazz & Pop, Media Music en de Popacademie staan er op de planning tijdens het grootste showcasefestival ter wereld. De acts komen van locaties Zwolle en Enschede.

Zoals jaarlijks staat in januari, Groningen volledig in het thema van Eurosonic Noorderslag. Voor de studenten van ArtEZ staat aankomende vrijdag een showcase op de planning. “Niet alleen de wijzen komen uit het Oosten, maar vooral ook erg goede muziek. En dat laten we daar zien”, laat een woordvoerder van het conservatorium weten.

Drie Gezusters

Het conservatorium krijgt de draaibar in de Drie Gezusters op de Grote Markt ter beschikking om hun talenten een kans te bieden. Ze krijgen hier een podium aangeboden tijdens de ‘Penguin Radio showcase’. De entree is gratis.

Noorderslag Grote Markt Groningen Julian Vriend
Het Eurosonic logo op de Grote Markt in Groningen
Beeld: Julian Vriend

Meerdaags festival

In de gehele binnenstad van Groningen zal, vanaf 17 januari, muziek klinken uit alle kieren. De acts uit Enschede zullen niet alleen de vrijdag optreden, maar staan woensdag tot zaterdag verspreid over verschillende podia. Je ziet hier onder andere acts van Get Jealous, Droom Dit, Rosie Meyer, Silke Veld, Hardslag en Levi Major en nog veel meer.

ESNS timetable Art EZ Art EZ
Beeld: ESNS/ArtEZ

‘Activisme kun je leren’

Tijdens het festival kun je als bezoeker ook langsgaan bij verschillende paneltalks in de bovenzaal van Oosterpoort. Zo ook bij het panel ‘Activisme kun je leren’ met ArtEZ Media Music alumnus Babs Schutte. Tijdens het panel bespreken zij het geluid, of de afwezigheid daarvan, vanuit de popmuziek. Dit als tegenbeweging tegen urgente maatschappelijke thema’s zoals oorlogen, crises, racisme, gender, milieu/planeet, verkiezingsuitslagen/machtswisselingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.