Hengelo
Cultuur

Speelfilm Lina niet meer in theater, maar wél online te zien

De speelfilm Lina ging op 11 oktober in zeer kleine kring - de coronabeperkingen maken volle zalen nu onmogelijk - in première in Kulturhus Borne, maar is nu gelukkig voor iedereen 'on demand' te zien tegen betaling van een klein bedrag.

Lina vlucht uit de kelder
De film Lina gaat over een verstandelijk gehandicapte jonge vrouw die nogal wat ellende over zich heen krijgt. © Still uit Lina

Ellende

De film Lina gaat over een verstandelijk gehandicapte jonge vrouw die nogal wat ellende over zich heen krijgt: een werkloze vader die teveel drinkt, een zus met borderline, verkeerde vrienden, digitale pesterijen, loverboys. Hans Mulder was woensdag 21 oktober te gast bij 1Twente Vandaag om er over te vertellen. Toen was nog niet bekend waar de film te zien zou zijn. Dat is nu razendsnel geregeld via het bedrijf van z'n zoon Maarten.

Zeven keer dertig personen

Dat de film slechts door zeven keer dertig personen gezien is in het Kulturhus Borne was voor iedereen die er anderhalf jaar hard had gewerkt heeft even slikken. Nu ook de horeca is gesloten, is het bedrijfsmatig niet meer lonend om de zaal voor telkens 30 bezoekers open te gooien.

Nadat er verzoeken binnen waren gekomen om de film on demand beschikbaar te stellen heeft het Hengelose bedrijf M-Media het platform streameo gebouwd en de makers van Lina aangeboden hier kosteloos gebruik van te maken. Wat natuurlijk wel meehielp bij deze snelle realisatie was het feit dat Maarten Mulder, de directeur van M-Media, de zoon is van filmmaker Hans Mulder.

Ook interessant voor andere partijen

Wie de speelfilm Lina wil zien kan tegen betaling van 5 euro inloggen via www.streameo.nl/lina. Zodra de kijker is ingelogd blijft de film na het starten van de videostream een bepaalde tijd beschikbaar. Hierdoor kan tijdens het afspelen ook gepauzeerd worden. De 5 euro gaat naar de stichting crio, om haar doelstellingen te kunnen verwezenlijken. Vanuit de stichting crio is onder meer de film Lina geproduceerd.

M-Media laat weten dat ook andere aanbieders van bijvoorbeeld opgenomen toneel- en revuevoorstellingen of in eigen beheer gemaakte filmproducties van het nieuwe on demand-platform gebruik kunnen maken


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.