Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zwaargewonde inbreker (21) mogelijk te linken aan groot aantal auto-plunderingen in Enschede

20240105 auto inbraak Ahuislanden Enschede News United Dennis Bakker
Op 5 januari werd ingebroken bij twee auto's aan de Ahuislanden
Beeld: News United / Dennis Bakker

Zonnebrillen, opladers, telefoonkabels en andere spullen die afgelopen tijd gestolen zijn uit auto’s in Enschede, zijn teruggevonden bij een 21-jarige man in huis. Hij wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de zaken. Niet de plundering van de auto’s, maar een inbraak in een horecazaak in Enschede-Zuid bracht hem op het spoor.

Vanaf begin december neemt het aantal auto-inbraken in Enschede toe. “Binnen een maand telden we 200 inbraken”, schrijft de politie in een Facebook-bericht. De manier van inbreken vertoont hierbij overeenkomsten.

Ernstig gewond

Het onderzoek naar een of meerdere daders is in volle gang als afgelopen maandagochtend melding wordt gedaan van een inbraak in een horecazaak aan het Bijvank in Enschede. “Naast de vernielde ruit en bloed op de grond troffen wij ook een ernstig gewonde man in het pand aan”, aldus de politie. “Wij verdenken hem van het inbreken in de zaak.”

De verdachte blijkt een man van 21 jaar. Nadat hij in het ziekenhuis is geholpen, wordt de twintiger opgesloten in het cellencomplex in Borne.

Thuis

Na de aanhouding doen agenten onderzoek in de verblijfplaats van de man. Daar vinden ze spullen die volgens aangiftes gejat zijn uit meerdere auto’s. Onder meer daarom kan hij nu ook worden gelinkt aan die auto-inbraken. “Mede dankzij duidelijke, complete aangiften en camerabeelden kunnen wij al een aantal incidenten aan hem koppelen waarvan we hem verdenken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.