Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschede vervangt 220 boomperken om bij-vriendelijker te zijn: 'Het kan soms lijken op onkruid'

Bees 7873791 1280
Beeld: Pixabay

Na een rondgang door de stad kwamen medewerkers van de gemeente tot de conclusie dat veel boomperken wel een ‘upgrade’ kunnen gebruiken. Er worden ongeveer 220 perkjes in Enschede vervangen. “Mooi: niet altijd. Nuttig: zeker wel.”

De vernieuwing wordt niet op elke plek op dezelfde manier uitgevoerd. Bij sommige boomperken wordt er een bodembedekkend bloemmengsel ingezaaid. Op andere locaties gaat het om een plantenmengsel. Het doel van beide aanpassingen is om bijen en vlinders aan te trekken. “Het kan lijken op onkruid, maar de bijen, vogels en vlinders zullen er blij mee zijn. Het gaat niet om ons voordeel, maar om die van de natuur.”

Testfase

Het is nog onbekend of het beplanten en inzaaien van de boomperken aan de verwachtingen van de gemeente zal voldoen. Dit komt omdat de ruimte rondom de boom beperkt is. De 220 boomperken die worden aangepakt worden dus gebruikt om te bekijken of deze methode geschikt is om Enschede bij-vriendelijker te maken.

Locaties

De werkzaamheden starten op maandag 6 mei. Dit gebeurt in de volgende straten: Oldenzaalsestraat, Schouwinkstraat, Geraniumstraat, De Bouterestraat, Crocusstraat, Lage Bothofstraat, Esstraat, Leijdsweg, Gronausevoetpad, Gronausestraat en Esstraat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.