Verkeer
Stuur appje
Zoek

Spekgladde wegen in Enschede: drie auto's raken vlak na elkaar van de weg

20240111 auto op de kop haverkampweg dennis bakker
Beeld: News United / Dennis Bakker

Aan de Haverkampweg in Enschede zijn donderdagavond drie auto's kort achter elkaar van de weg geraakt. IJzel op de weg veroorzaakt in meerdere delen van de stad ernstige gladheid. Het KNMI geeft code oranje voor provincie Overijssel.

De drie ongelukken op de Haverkampweg in Enschede werden veroorzaakt door de spekgladde weg. De eerste auto botste tegen een boom, waarvoor de brandweer uitrukte. Even later kwamen hulpdiensten opnieuw ter plaatse.

Een tweede auto op dezelfde straat kwam ondersteboven in de sloot terecht. De derde auto raakte tevens van de weg en belandde in de berm. Twee personen zijn opgevangen door ambulancepersoneel.

Niet de eerste ongelukken

Door de gladheid in Enschede zijn donderdagavond al meerdere ongelukken gebeurd. Op de Auke Vleerstraat kwam een auto tegen een paal terecht. Even verderop vond een tweede aanrijding plaats, ook door de gladheid. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen.

Ook op de A35 zijn meerdere meldingen gedaan van aanrijdingen. Naar verwachting verdwijnt de gladheid in de loop van vrijdagochtend, zo meldt het KNMI.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.