Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tegels Velourstunnel in Hengelo laten los: gemeente zoekt uit of werkzaamheden nodig zijn

  • Muur medium velourstunnel tegels 2023
    Beeld: 1Twente
  • Closeup loslatende tegel velourstunnel 2023
    Beeld: 1Twente
  • Velourstunnel recht 2023 tegels
    Beeld: 1Twente

Een deel van de tegels van de Velourstunnel in Hengelo laat los. De gemeente Hengelo geeft aan te onderzoeken of werkzaamheden nodig zijn. Vorig jaar lieten de tegels bij de tunnel aan de Amerikalaan ook al los.

Zwarte plekken

Kale plekken met zwarte vlekken op de muur waar eerst tegels zaten, het is niet een heel mooi gezicht. Op de grond liggen scherven van al eerder losgekomen tegels. De afgelopen tijd laten steeds meer tegels los, vooral aan de zuidkant van de tunnel. De gemeente Hengelo laat weten te onderzoeken of er werkzaamheden nodig zijn in de tunnel.

'Geen meldingen'

De tegels zijn in de zomer van 2009 geplaatst. Op oude Google Streetview-beelden is te zien dat de eerste tegels in 2021 al loslieten. Afgelopen maanden kwamen er steeds meer los te zitten, maar dit is bij de gemeente niemand opgevallen. Een woordvoerder geeft aan dat er geen meldingen van Hengeloërs zijn binnengekomen over de tegels in de MijnGemeente-app. “Daarnaast hebben we ook geen signalen gekregen van onze collega’s die hier regelmatig aan het werk zijn.”

In het verleden zijn er wel af en toe losgeraakte tegels vervangen in de tunnel.

Amerikalaan

Het is niet de eerste Hengelose tunnel waar de tegels naar beneden komen. Vorig jaar ontstond er een vergelijkbaar probleem met de tunneltegels in de Amerikalaan. Daar lieten ook meerdere tegels los. Het gebruikte voegsel in de tunnel tussen Hengelo en Borne was niet opgewassen tegen de weerelementen. De gemeente heeft daar alle tegels laten weghalen.

Amerikalaan tunnel tegels loslaten hengelo2 moon mentink
Lees ook
Tunnel Amerikalaan in Hengelo twee weken dicht door loslatende wandtegels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.