Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tunnel Amerikalaan in Hengelo twee weken dicht door loslatende wandtegels

  • Amerikalaan tunnel tegels loslaten hengelo2 moon mentink
    Beeld: 1Twente / Moon Mentink
  • Amerikalaan tunnel tegels loslaten hengelo3 moon mentink
    Beeld: 1Twente / Moon Mentink
  • Amerikalaan tunnel tegels loslaten hengelo moon mentink
    Beeld: 1Twente / Moon Mentink

Een deel van de Amerikalaan in Hengelo is vanaf maandag 15 mei voor twee weken afgesloten. Dat meldt de gemeente Hengelo. Loslatende tegels aan de wand van de tunnel onder het spoor worden verwijderd. Voor het verkeer vanuit Borne betekent dit dat zij een tijdje moeten omrijden.

Probleem bestaat al jaren

Het spoorviaduct is sinds 2010 in gebruik. De problemen met de tegels spelen al een aantal jaar. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hengelo zijn dit niet de eerste werkzaamheden aan de tunnel: "In het verleden hebben wij losgekomen tegels al eens vervangen. Nu gaan we een deel helemaal verwijderen."

Een aantal jaar geleden werd er nog geëxperimenteerd met een ander soort voegsel. Dat blijkt nu niet bestand te zijn tegen de weerselementen. Volgens de gemeente worden de tegels nu niet direct weer vervangen, maar wordt er eerst onderzoek gedaan naar een oplossing.

Wanneer de herstelwerkzaamheden van start gaan, is niet bekend.

Afgesloten

De tunnel, die officieel de Burentunnel heet, is volledig afgesloten voor auto's, maar fietsers kunnen de tunnel wel gebruiken. Een derde van de tegels wordt weggehaald. Door vochtopbouw komen de tegels los, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Plein Westermaat blijft vanuit de wijk Bornsche Maten bereikbaar. Voor verkeer dat vanuit Borne-West richting Hengelo gaat, moet tijdelijk omrijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.