Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twee gewonden door gladheid, straten in Enschede-West afgesloten

Haven Enschede afgesloten door ijs op de weg 20241001 News United
De Parkweg ter hoogte van de haven is ook een ijsbaan geworden
Beeld: News United/Dennis Bakker

Twee straten in Enschede-West zijn afgesloten voor verkeer door de grote hoeveelheden ijs op de weg. Het gaat om de Wethouder Nijhuisstraat en de Parkweg. Aan de Wethouder Nijhuisstraat is een waterlekkage uit het trottoir de oorzaak van de ijsbaan die de straat is geworden. Op de Parkweg ter hoogte van de haven is het ijs op de weg gekomen door opvriezend grondwater dat naar de oppervlakte komt. Er zijn twee gewonden gevallen door de gladheid.

Afgesloten

Dinsdagavond werd de Hendrik ter Kuilenstraat bij de haven al afgesloten voor verkeer door de gladheid. Even verderop is de gemeente Enschede druk bezig om de Parkweg ijsvrij te krijgen. Hier wordt een graafmachine ingezet om het ijs tegen te gaan. Volgens getuigen raakte hier woensdagmorgen één persoon gewond door een val als gevolg van de gladheid

Wethouder Nijhuisstraat

Volgens buurtbewoners is er woensdagmorgen één persoon gewond geraakt na een val door de gladheid. Momenteel wordt de lekkage gedicht. Momenteel zijn tientallen meters van de straat bedekt met een laag ijs. Vooralsnog blijft de straat dicht.

Wethouder Nijhuisstraat onder het ijs 20241001
De wethouder Nijhuisstraat is veranderd in een ijsbaan
Beeld: News United/Dennis Bakker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.