Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuw toestel in Enschedese zuid-wijk helpt met buitensporten

3 D ontwerp locatie Varenwoltlanden Stroinkslanden Noord Oost Calisthenics toestel
Een 3D-schets van het calisthenicstoestel
Beeld: Rowan Küthe

In de Enschedese wijk Stroinkslanden wordt deze maand een nieuw sportfaciliteit geplaatst. Het zogeheten calisthenicstoestel moet ervoor zorgen dat Enschedeërs buiten gaan sporten. Het toestel wordt geplaatst aan de Varenwoltlanden.

Het idee ontstond toen Enschedeër Rowan Küthe in de coronaperiode veel mensen buiten zag sporten, omdat het binnen niet kon. “Dat gaf mij de motivatie om dit plan op te zetten en zo mensen toch aan het sporten te krijgen”, aldus Küthe. Daarnaast is hij ook begonnen met het oprichten van de community Calisthenics Twente

Stroinkslanden

In Enschede konden mensen al op verschillende plekken in de stad terecht om buiten te sporten. “Toen ik dat zag, kwam ik op het idee om een toestel in Stroinkslanden, de wijk waar ik zelf al 25 jaar woon, te realiseren”, zegt Küthe. “Ik had geen idee hoe en wat, maar vanzelf begon het balletje te rollen. Nu, ongeveer drie jaar later, komt het toestel er.

Wat is calisthenics?

Calisthenics is een vorm van training waarbij verschillende oefeningen de spierspanning verhogen. De oefeningen worden met minimaal gebruik van apparatuur uitgevoerd. Het doel van de calisthenicsoefeningen is het verbeteren van kracht, fitheid en flexibiliteit door bewegingen zoals trekken, duwen, hangen, buigen, springen en zwaaien, waarbij het lichaamsgewicht als weerstand dient.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.