Verkeer
Stuur appje
Zoek

Euregio Youth wint prestigieuze prijs bij vijfde editie Grenslandconferentie

Grenslandpreis uitreiking Euregio Youth Euregio
Beeld: EUREGIO

Het jongerenplatform EUREGIO Youth heeft als oudste Euregio van Europa de Grenslandprijs 2023 gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan een project dat zich het afgelopen jaar bijzonder heeft ingezet voor grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland. De jury heeft de EUREGIO Youth beloond met de Grenslandprijs en de bijbehorende cheque van 5.000 euro.

De prijs werd uitgereikt op de vijfde editie van de Grenslandconferentie die plaatshad in Nijmegen in de Euregio Rijn-Waal. Directeur-bestuurder Christoph Almering van de EUREGIO was in zijn nopjes met de behaalde prijs: “We kunnen allemaal ontzettend trots zijn op onze jongeren in het EUREGIO-Youth-team. Ze hebben zoveel energie en enthousiasme voor hun werk en komen altijd met nieuwe ideeën en activiteiten.”

Euregio Youth

De EUREGIO won de prijs, omdat activiteiten als de Youth Council en de jaarlijkse ideeënwedstrijd Youth Battle worden gehouden. Laatstgenoemde is een grensoverschrijdende samenwerking waarbij jongeren uit het Nederlandse en Duitse grensgebied jaarlijks worden uitgenodigd om hun ideeën en wensen voor een grenzeloze regio te presenteren. De deelnemers werken in groepjes verschillende projectideeën uit die ze pitchen voor een deskundige Nederlands-Duitse jury.

Wat is de EUREGIO?

EUREGIO is een grensoverschrijdend Nederlands-Duits samenwerkingsverband waarin 129 steden, gemeenten, Kreisen en waterschappen participeren. Aan Nederlandse zijde omvat het gebied de regio's Twente en Achterhoek, evenals delen van Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe. Aan de Duitse zijde bestrijkt het Münsterland, de Landkreis Grafschaft Bentheim, de Stadt en de Landkreis Osnabrück evenals gedeelten van het zuidelijk Emsland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.