Verkeer
Stuur appje
Zoek

Geen bier, maar cola: Aspen Valley Enschede laat voor het eerst zestienplusser toe tijdens speciaal festijn

Normaal gesproken kom je met een ID-kaart waarop geboortejaar 2007 staat vermeld niet binnen bij Aspen Valley in Enschede. Woensdagavond lukte dat wel. Speciaal voor jongeren vanaf zestien jaar organiseerde het feestcafé ‘TienerTukkers’. “Jongeren hebben niet echt een plek om uit te gaan, met deze avond kunnen ze toch feesten in kerstvakantie”, vertelt bedrijfsleider Tim Goorhorst.

De plastic bierbekers worden klaargezet voor de cola en citroenen gesneden voor ice tea. De hele après-ski-tent op de Oude Markt is voor deze gelegenheid alcoholvrij. “Dat maakt controle makkelijker”, legt Goorhorst uit. “Als we met bandjes werken, haalt iemand van achttien wel de alcohol. Geen bier, wijn of sterke drank schenken maakt alles overzichtelijker en ook veiliger.”

Kleine zusjes

Het idee komt van 'De Drie Gezusters' in Nijmegen, een horecabedrijf van dezelfde eigenaar. Tijdens de schoolvakanties organiseren zij ‘Drie Kleine Zusjes’, een jongerenparty vanaf 16 jaar. “In Nijmegen is dit een succes, daarom brengen we het onder de naam 'TienerTukkers' naar Enschede.”

Flyeren

Zestienplussers bereiken bleek een lastige klus. “Normaal richten we ons op 21-plussers, dus het was moeilijk om ineens online jongere mensen dan onze doelgroep te bereiken. Daarom hebben we geflyerd bij sportkantines en in onze eigen tent. Zo konden broers en zussen hierover vertellen.” En met succes. Voordat het feest begint zijn er al driehonderd kaarten verkocht. “We voelen een gezonde spanning omdat het voor het eerst is, maar ik denk dat het een begin is van meerdere edities van 'TienerTukkers'.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.