Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ook Enschede heeft last van hoog water

Wateroverlast Roombeek Ernst Bergboer
De Roombeek stroomt over bij het fietspad langs de Enschedese Lonnekerspoorlaan.
Beeld: Ernst Bergboer

Nederland kampt met hoog water. Hevige regenval voert via beken en rivieren veel water aan en het watersysteem heeft moeite om wat overtollig is af te voeren. Ook in Enschede lopen waterwegen vol en hebben inwoners last van wateroverlast in kelders en op andere plekken.

Waterschap Vechtstromen maakt melding van waterstanden die eens in de tien jaar voorkomen. De Dinkel is op verschillende plaatsen buiten haar oevers getreden, maar het hoge waterpeil heeft ook gevolgen in de stedelijke omgeving. Op social media verschenen in de afgelopen dagen verschillende meldingen van Enschedeërs die hun best moeten doen om droge voeten te houden tijdens de feestdagen.

Dompelpompen-schaarste

Naar verwachting zal de hoge waterstand nog even aanhouden. De piek wordt ergens tussen Tweede Kerstdag en aanstaande woensdag voorzien. Maar voorspellingen zijn lastig. Er wordt nog meer regen verwacht.

Hoogwater in de Dinkel
Lees ook
Hoogwater: piek komende dagen verwacht in Dinkel en Regge

Op verschillende plaatsen zijn door het Waterschap extra gemalen bijgeplaatst. Ook inwoners zijn naarstig op zoek naar pompen om kelders en badkamers enigszins droog te houden. Volgens meerdere berichten op social media zijn dompelpompen en waterstofzuigers vrijwel overal uit de schappen verdwenen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.